En una pretemporada mancada de grans alegries, amb la gent més pendent de l'arribada de nous fitxatges que es fan esperar i de tancar l'acord amb el City, el Girona ha finalitzat aquest vespre la seva estada a Manchester amb una victòria contra l'Oldham Ahtletic molt més clara del que reflecteix l'1-2. Els gironins no han patit per tombar un rival superat des dels primers instants.

El matiner gol d'Eloi Amagat quan es portava poc més d'un minut de partit, una magnífica vaselina per sobre del porter local aprofitant una pilota morta a la frontal després d'una jugada d'Stuani, ha permès al Girona jugar amb molta tranquil·litat contra l'Oldham Ahtletic. Un rival de League One que, tot i tenir un pressupost molt superior als equips de la Segona B espanyola, ha deixat al descobert les seves limitacions quan ha intentat escapolir-se, encara que només fos una mica, del futbol directe més pur de les illes britàniques. Pilota llarga als seus dos potents davanters, Amadi i Edmundson, i tota la resta a buscar-se la vida en les segones jugades. El Girona també ha jugat amb una seva clara referència a davant, de fet el seu únic davanter en plantilla, Stuani, que si ja havia estat clau en la jugada del primer gol ho ha tornat a estar en la del segon. L'uruguaià ha rematat de cap una pilota que el porter local ha evitat, de manera molt forçada, que entrés a gol però deixant-la morta a peus d'Aday que només ha hagut d'empènyer-la a dins de la porteria (0-2, m.15).

A la mitja hora de partit, Pablo Machín ha començat el reguitzell de canvis. Han entrat Pere Pons, Maxi Villa i Kiko Olivas. Els jugadors del "Latics" s'han intentat treure una mica la pressió de sobre, amb Ollie Banks provant de jugar una mica a futbol pel mig, però més enllà d'un parell de xuts de lluny Suárez, debutant avui a la porteria del Girona, no ha tingut problemes per mantenir la seva porteria a zero fins al descans.

Els partits de pretemporada són això. Partits de pretemporada. Sobretot a les segones meitats. Ni el debut de Farid Boulaya, que ha fomat una experimental parella de davanters amb Portu, va servir per evitar que el partit anés decaient a mesura que passaven els minuts. A menys dies pel debut en la seva lliga, els jugadors de l'Oldham Athletic han demostrat tenir les cames menys pesades que els del Girona, però també menys qualitat, i només han pogut marcar de penal ja amb el temps exhaurit. El Girona no ha patit per acabar d'assegurar-se la seva primera victòria de la temporada.

Oldham: Oerrard, Flynn, Banks, Davies Amadi-Holloway, Edmunson, Hunt, Fane i Clarke. També van jugar McClaughin, Stoot, Duffus, Fawns

Girona: Suárez, Aday, Ramalho, Alcala, Bernardo, Cesc Clotet, Eloi Amagat, Àlex Granell, Andrés, Borja Garcia i Stuani. També van jugar Pere Pons, Maxi Villa, Kiko Olivas, Portu, Boulaya i Iraizoz.

Gols: 0-1, m.2, Eloi Amagat; 0-2, m.15, Aday; 1-2, m.90, Hunt, de penal.

Àrbitre: B. Toner.

Targetes grogues: Ramalho del Girona.

Estadi: Boundary Park. Uns 2.000 espectadors.