Era un secret a veus i els futbolistes ja s'entrenaven a les ordres de Pablo Machín però tot just ahir el club va oficialitzar l'arribada de tres jugadors procedents del Manchester City, Douglas Luiz, Aleix Garcia i Marlos Moreno, als quals s'uneix Pablo Maffeo.

El primer a anunciar-se va ser el migcampista Aleix Garcia. El d'Ulldecona, propietat del City des de l'agost del 2015, va agafar el tren cap a Manchester procedent del Vila-real B. Amb el conjunt «groguet» va arribar a debutar amb el primer equip, en l'últim partit de lliga de la temporada 2014-2015 contra l'Athletic de Bilbao a San Mamés. Amb el Manchester City va debutar el febrer del 2016 en partit de FA Cup al camp del Chelsea i a la Primer, ho va fer a la cinquena jornada de la temporada passada contra el Bournemouth. El català és un migcampista més de contenció i de repartir joc, allunyat en el seu últim any a Anglaterra de la seva faceta de mitjapunta i d'assistent, on havia destacat tant al Vila-real com amb les categories inferiors de la selecció espanyola.

A la mateixa posició juga Douglas Luiz, que va fitxar pel City aquest estiu a canvi d'uns 13 milions d'euros procedent del Vasco de Gama. Internacional amb Brasil sub-20, el jugador, de 19 anys, arriba amb un bon cartell, en part, pel que han pagat per ell. En la seva primera experiència a Europa, el brasiler voldrà demostrar la seva qualitat tècnica al mig del camp i capacitat organitzativa del joc. Poques referències es tenen del futbolista, una aposta clara i de futur del Manchester City que es vindrà a foguejar a Girona.

El tercer en discòrdia és el colombià Marlos Moreno. Jove com els seus companys arribats del City (20 anys), pot jugar com a segon davanter o bé per banda, encara que amb el sistema de Machín és molt probable que gairebé sempre el veurem acompanyant el punta. Moreno ja té experiència a Primera Divisió. La temporada passada va estar cedit al Deportivo, equip amb el qual va jugar 19 partits. Les seves principals qualitats són la velocitat i el bon u contra u i encara que l'any passat no va aconeguir cap diana amb l'equip gallec, el futbolista espera recuperar el bon nivell mostrat a l'Atlético Nacional del seu país. Precisament amb els colombians es va entrenar el passat mes de juny abans de certificar la cessió al Girona.

Machín valora els reforços

La participació dels quatre cedits del City ha estat una gran notícia per a Pablo Machín. El tècnic sorià ja en va poder disposar ahir a Palamós contra el Brighton i per fi va poder deixar de reciclar jugadors a la segona part per culpa de la manca d'efectius. «El simple fet que el City hagi confiat en ells ja vol dir que tenen potencial. Ara cal veure fins a punt poden créixer», assegurava un Machín que vol veure'ls més en acció. «La qualitat és inqüestionable. Ara falta veure la seva qualitat competitiva. Nosaltres hem volgut que vinguessin», deia. El sorià veu Marlos Moreno com un davanter que destaca per «la velocitat» i al qual al Girona li pot anar bé «l'experiència» fallida al Deportivo l'any passat. «L'adaptació a la Lliga ja la té. Ara hem de mirar que sigui determinant i demostri la capacitat de gol que creiem que pot tenir».

Pel que fa a Douglas Luiz, Machín va recordar que el City havia fet una «gran aposta» per ell. «Confiem que agafarà el ritme d'Europa de pressa. M'ha trasnmès que és un jugador molt intel·ligent». Machín també va valorar Aleix Garcia, de qui va dir que la seva tasca serà la de «fer-lo créixer sense pilota perquè amb la pilota als peus, de qualitat individual en té i molta». Per últim, el sorià va recordar la progressió «ascendent» de Maffeo de qui va subratllar la «competitivitat» com la seva principal característica.