La gran diferència entre aparcar a Montilivi i fer-ho al Wanda Metropolitano

Mentre que el nou estadi de l'Atlètic gaudirà de 3.000 places a tocar, a Girona el dispositiu de seguretat obligarà els aficionats a buscar-se la vida

09.08.2017 | 07:14
Vista aèria de l´estadi de Montilivi.

«A veure. Estan fent un pàrquing al voltant del Wanda (Metropolitano) i a Girona ens diuen que res de cotxe a menys de 500 metres. No ho entenc!». És la queixa d'un soci qualsevol a través de les xarxes socials. Una petita denúncia, feta després de veure com s'organitzarà un club com l'Atlètic de Madrid, amb experiència a Primera, i un nouvingut a la màxima categoria com ho és el Girona. Cada estadi és un món i, per ubicació i infraestructures, els clubs es mouen com poden, però la diferència entre deixar el cotxe o la moto al Wanda Metropolitano aquesta temporada i fer-ho a Montilivi és gran. Molt gran. Abismal. Mentre que aquí s'ha decidit crear un dispositiu de seguretat que tallarà un munt de carrers i que obligarà a buscar aparcaments alternatius fent caminar una estona a socis i aficionats, a Madrid passarà tot el contrari. L'aparcament estarà allà mateix. I no serà un qualsevol. Un munt de places, a tocar del camp. La comoditat per davant de tot.

Els duels de l'Atlètic, ja siguin de Lliga, Copa o també Lliga de Campions, mobilitzaran molta més gent de la que hi pot haver per Girona un dia de partit al llarg d'aquesta Lliga. Això és evident. Tot i això, s'ha passat per alt establir un límit de seguretat com el que es fixarà a Montilivi. El Wanda Metropolitano, que està ultimant els seus detalls per estrenar-se aquest curs, és una obra faraònica que gaudeix, això sí, de molt més espai que el camp del Girona. Però a part de l'estadi, s'ha pensat en els socis i aficionats que s'hi desplaçaran cada dos per tres. Els voltants s'urbanitzaran i, a part d'un nou espai verd, s'hi crearan un total de 3.000 places d'aparcament: 2.718 per a cotxes, 297 per a motos i 49 places per a mobilitat reduïda.

Compta Montilivi amb molt menys espai dels 88.000 metres quadrats dels quals disposa el Wanda, però a això, se li ha d'afegir les restriccions que s'han decidit dur a terme a partir de la setmana vinent, quan la Lliga donarà el seu tret de sortida, precisament, amb un Girona-Atlètic. El dispositiu de seguretat acordat entre l'Ajuntament i els Mossos d'Esquadra farà que no es pugui aparcar en tot un perímetre considerable. Per exemple, l'aparcament del gol nord que feien servir les persones acreditades i treballadors del club, quedarà sense servei. Tampoc es podrà deixar el cotxe a la zona de l'Institut, o a d'altres trams. D'aquesta manera, tota aquella gent que vulgui desplaçar-se amb vehicle a l'estadi, s'haurà de buscar la vida. Els seguidors podran aparcar a zones com el pavelló de Palau, el Centre Verd, el Mas Gri o també la Creueta-Parc Tecnològic. Això els obligarà a caminar entre un quart d'hora i vint minuts fins a Montilivi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona FC

El sorià acorda amb el club renovar el seu contracte fins al 2019

El sorià acorda amb el club renovar el seu contracte fins al 2019

Machín va arribar a Girona el 2014 i enguany enceta la seva cinquena temporada a la banqueta...

Mojica s´entrenarà avui amb el Girona

Mojica s´entrenarà avui amb el Girona

L'acord entre el Girona i el colombià és total i només resta acabar d'acordar el contracte de...

Filipe Luis, absent a Montilivi per culpa d´una lesió muscular

Filipe Luis, absent a Montilivi per culpa d´una lesió muscular

El brasiler de l'Atlètic de Madrid s'uneix a les baixes ja segures dels sancionats Diego Godín i...

Enllaços recomanats: Premis cinema