S'esperava que es fes oficial dimecres. No va poder ser. Se li donava ahir una nova oportunitat, però tampoc. Potser les ganes de veure Marc Muniesa vestit amb la samarreta del Girona; o el fet de caçar al mateix jugador fa un parell de dies per Montilivi, van fer que gairebé tothom donés per feta la seva cessió. La qüestió és que, per més que els mitjans i les xarxes socials en parlessin i ja citessin el lloretenc com a nou jugador del Girona, la realitat diu que l'operació encara no està tancada. Totes les cartes estan al damunt de la taula, les parts implicades ja fa un munt de dies que en parlen i gairebé tothom hi està d'acord, però la irrupció d'un tercer ha complicat una mica l'escenari, que segueix a l'espera d'esdeveniments per desencallar-se.

Muniesa segueix molt a prop de jugar aquesta temporada al Girona en condició de cedit. És la voluntat del futbolista, que tindrà l'oportunitat de tenir continuïtat en una categoria de prestigi com és la Primera Divisió espanyola i, a més, fer-ho amb un club que té al costat de casa. Les últimes quatre temporades només ha gaudit d'una seixantena de partits a la Premier League amb l'Stoke City i Muniesa en vol més. Per això, sempre ha vist amb bons ulls aterrar a Montilivi. Ara bé, és l'Stoke qui té l'última paraula. El club en té la propietat fins al 2019 i és qui decidirà si el deixa o no marxar. Semblava que així havia de ser, però les coses no li estan sortint a l'entitat anglesa com ho tenia planejat de bon inici. Després de fer-se amb la cessió del central Kurt Zouma, tenia previst fer efectiva l'opció de compra de Bruno Martins-Indi al Porto. Ara bé, la Fiorentina ha aparegut a escena i també vol aquest jugador. Fins i tot n'ha presentat una oferta. Si finalment l'Stoke no l'aconsegueix, potser els anglesos podrien necessitar Muniesa, per la qual cosa el lloretenc no es mouria.

Mentre tot es desencalla, Quique Cárcel lamentava ahir que l'operació s'hagués donat per fet abans d'hora. «Mai parlo de jugadors que no estan tancats. Si dic que no està fet, és que no està fet. Hem d'entendre que les coses s'han de dir quan estiguin al cent per cent, perquè si no es poden generar situacions incòmodes i perjudicials. Tots volem ajudar el club i deixar-lo ben amunt, però a vegades no ens adonem que hi ha coses que no van bé. Entenc que els periodistes busquin l'exclusivitat i ho respecto, però hem de tenir paciència. Si no ho hem fet oficial és perquè no està tancat», va dir.