El City Football Group serà el nou propietari del Girona. Fins aquí, cap novetat. L'acord fa temps que existeix. Les condicions estan més que pactades i signades. D'aquesta manera, el futur nou propietari del club de Montilivi es quedarà amb un mínim del 80 per cent de les accions de l'entitat, les que fins ara pertanyien a l'empresa TVSE Futbol. Fa més d'un mes que les negociacions encaren la recta final i si s'han aturat durant algunes setmanes és per una qüestió burocràtica. Aquests últims obstacles es podrien resoldre avui mateix. A tot estirar, aquesta setmana. D'aquesta manera, el canvi de mans es podria escenificar en uns dies, aprofitant que el Manchester City (juntament amb bona part de la seva plana major) fa una petita estada a Girona.

Perquè es pugui produir el canvi d'accionariat és necessària l'autorització de La Lliga. És l'últim tràmit. Des de Montilivi hi ha plena confiança que això es pugui solucionar avui, encara que a Madrid sigui pont per la festivitat del 15 d'agost. La intenció és forçar la màquina perquè l'organisme autoritzi l'operació. Si és així, demà mateix es presentaria l'acord en un acte que comptaria amb la presència de Ferran Soriano, director executiu del Manchester City.

Si al llarg d'aquests dos últims anys el club anglès havia tingut certa incidència en el dia a dia a Montilivi, ara encara s'accentuarà més el seu poder. Ja no només en l'àmbit esportiu a l'hora d'enfortir la primera plantilla i fins i tot la base, sinó també pel que fa a l'aspecte econòmic. City Football Group rellevarà l'empresa francesa TVSE Futbol, que va comprar el 80 per cent de les accions de la SAE blanc-i-vermella l'estiu del 2015 després d'unes negociacions intermediades per l'empresari Pere Guardiola. Va néixer llavors l'entesa amb el City, que ha anat guanyant protagonisme amb el pas dels mesos. El Girona es convertirà així en un dels diversos equips que el seu nou propietari controla arreu del planeta.