En futbol, tot pot passar. De coses ben estranyes s´hi han vist, en aquest esport. Però el despropòsit hauria de ser de l´alçada d´un campanar perquè Johan Mojica no visqués, aquesta temporada, la seva segona etapa a Montilivi. Ell vol venir. El Girona el vol. I el Rayo, club que el té en propietat, s´hi ha posat prou bé. Superats els primers estira-i-arronsa, l´acord és pràcticament total i tot els requisits indispensables perquè l´operació arribi a bon port estan encarrilats. Per tant, si res es torça ni hi ha cap daltabaix, Mojica es convertirà en la dotzena incorporació d´aquest estiu. I no pas l´última, perquè encara falten unes quantes peces per completar la plantilla i encarar, amb certes garanties, l´estrena a la Primera Divisió.

Ja fa temps que Girona i Rayo parlen de Mojica. El director esportiu Quique Cárcel i el tècnic Pablo Machín creuen que el colombià és un futbolista imprescindible per als seus esquemes. Coneix la casa i s´adapta perfectament a les obligacions del carril esquerre. No calia un gran esforç per convèncer el futbolista. El Rayo és a Segona A i el Girona, a Primera. Aquí, s´hi va passar uns quants mesos i va sentir-s´hi molt bé. No va jugar tant com li hauria agradat (una lesió el va tenir aturat més temps del que estava previst i va acabar disputant 10 partits), però poder competir a la màxima categoria és un caramel massa llaminer per refusar-lo.

Acabava contracte el 30 de juny del 2018. Amb només un any més, es va començar parlant d´una hipotètica sortida. De rescindir i enfilar cap a Montilivi. No acabava de convèncer la fórmula al Rayo. Des de Vallecas, s´ha decidit renovar el jugador i cedir-lo. D´aquesta manera, el colombià ampliarà el seu vincle fins al 2020 i marxarà un any a Girona. L´operació comportarà una cessió, però també una opció de compra al final d´aquesta temporada, la quantitat de la qual s´estava perfilant aquests darrers dies.

Quedava clar, aquest últim cap de setmana, que Mojica no vestirà la samarreta del Rayo durant els propers mesos. Va jugar l´equip madrileny un amistós contra l´Hèrcules a Alacant. Al de Cali ni se´l va veure. No estava al camp, ni a la convocatòria. S´havia quedat a Madrid per acabar de perfilar la seva sortida. La intenció és que, un cop estiguin els últims serrells perfilats, el jugador viatgi cap a Girona i la seva incorporació sigui anunciada. Si s´acaba concretant, Machín tindrà un carriler més a la seva plantilla, tot i que s´espera que no sigui l´últim. Ja va confirmar Cárcel uns dies enrere que seguia buscant un parell de jugadors de banda. Mojica en serà un. L´altre sortirà d´entre la terna de candidats que hi ha a l´agenda. Interessa, i força, David Juncà. Té contracte amb l´Eibar fins al 2018, però no entra massa en els plans de Montilivi. El club basc el podria deixar marxar per una xifra que ronda el mig milió d´euros. També agrada Álex Moreno. S´ha negociat amb el Rayo Vallecano per l´exjugador del Llagostera. Fins i tot el club madrileny ha refusat una oferta per ell. Deixant sortir Mojica, caldria veure fins a quin punt facilitaria l´adeu d´un futbolista amb característiques similars. Compleix unes condicions similars Carlos Clerc. Té un any més amb l´Osasuna i el Girona va arribar a presentar una proposta d´uns 800.000 euros que no va fructificar.