Immillorables sensacions per arribar amb garanties al debut de lliga contra l'Atlètic de Madrid. Victòria del Girona contra tot un Manchester City, treballada i lluitada fins el final i decantada gràcies a un gol de Portu als 13 minuts. L'equip sembla deixar enrere les sensacions agredolçes dels últims duels de pretemporada i arriba en plena forma pel debut històric a Primera Divisió. Pablo Maffeo, designat millor jugador del partit, ha estat el futbolista més destacat de l'equip de Machín, que ha acabat desgastat però amb una imatge més que esperençadora pel partit de dissabte.

No ha sortit espantat el Girona davant la intimidació de noms com Touré Yaya, Sterling o Bernardo Silva. El City de Guardiola ha estat dominador de la possessió de la pilota però en els primers minuts no generava perill a les immediacions d'Iraizoz. A l'altra zona del camp, la principal arma ofensiva del Girona ha estat Portu. Jugant de segon davanter al costat d'Stuani, el murcià era el generador de les primeres accions de perill amb accions ràpides que obligaven a intervenir a la defensa anglesa. Als nou minuts, Sterling ha posat a prova a Iraizoz que ha rebutjat a córner el seu xut, enverinat al tocar un defensa. Poc després, era Sané qui, de falta directa, ha estat a punt d'innaugurar el marcador.

Havia avisat en dues ocasions Portu i a la tercera, no ha fallat. Excel·lent definició del Girona en un contraatac llençat en tres passades. Muniesa l'ha posat en llarg per Aday, que de primeres feia una excel·lent centrada per Portu que, davant Bravo, definia per fer embogir Montilivi. Primera alegria de la temporada d'un Montilivi engrescat amb l'equip i coneixedor de les grans tardes que l'esperen aquesta temporada.

Després del gol, minuts de tempteig. No s'ha trobat gens incòmode sobre el terreny de joc l'equip de Pablo Machín, molt atent a l'atac posicional, poc productiu, del Manchester City. La primera meitat avançava i els petits del Girona, quan s'ajuntaven, feien mal al rival. La parella Maffeo-Portu era un maldecap per Sané, Mangala i companyia. El de Sant Cugat ha fet uns priemrs 45 minuts majestuosos per la banda dreta, en atac i en defensa, i Portu seguia fent de les seves cada vegada que tenia la pilota als peus i podia marxar per velocitat. Stuani n'ha tingut una, al minut 42, quan després de desfer-se d'Stones ha vist com el seu xut el desviava Bravo en una bona intervenció. Eren els millors minuts dels gironins. Del partit i de la pretemporada. Les sensacions esstaven sent molt bones i amb aquestes impressions el partit ha arribat al descans.

La tònica a la represa seguia el guió del primer temps, amb un City dominant la pilota i un Girona perillós i agressiu al contraatac. La primera l'ha tingut Sterling, en una ocasió molt clara, però quan es disposava a definir sol davant Gorka, ha aparegut providencialment Bernardo per evitar l'empat. A l'hora de partit, Machín donava entrada a gairebé tota la banqueta, exceptuant Kiko Olivas, Juanpe i Bono per disputar l'últim terç d'enfrontament. Baixava de ritme un partit que el Girona semblava tenir controlat. De fet, en una acció embolicada, ni Stuani, ni Marlos ni Douglas encertaven a trobar porteria en una bona ocasió pels de Machín.

Guardiola feia a entrar a Gündogan i Gabriel Jesús per trencar el matx i els últims deu minuts el City ha aconseguit tancar més el Girona i gaudir d'arribades més clares per, com a mínim, empatar. El Girona, lògicament cansat, no ha tingut en cap moment la pilota en l'últim tram i s'ha limitat a defensar les arribades, cada vegada més perilloses, del conjunt anglès. Però ho ha fet amb seguretat i eficiència. També Gorka, que ha aparegut a l'últim minut per salvar un u contra u davant Bernardo Silva. A la següent jugada, el xut llunyà de Gabriel Jesús ha sortit fregant el travesser.

Al final, victòria de prestigi i molt treballada d'un Girona que afronta, a partir de ja mateix, les hores prèvies a un dels partits més importants de la història del club. El del debut a Primera Divisió, el proper dissabte, davant l'Atlètic de Madrid.

Girona: Iraizoz, Maffeo, Alcalá, Bernardo, Muniesa, Aday, Pere Pons, Granell, Borja García, Portu i Stuani. També han jugat: Ramalho, Douglas Luiz, Planas, Marlos, Aleix Garcia i Boulaya.

Manchester City: Bravo, Danilo, Stones, Mangala, Adarabioyo, Sané, Bernardo Silva, Sterling, Yaya Touré, Foden i Brahim. També han jugat: Otamendi, Gabriel Jesús, Gündogan

Gols: 1-0, min. 13, Portu.

Àrbitre: David Medié Jiménez. Va amonestar amb targeta groga a Aleix Garcia (Girona) i Bernardo Silva (Manchester City).

Estadi: Municipal de Montilivi. 10.235 espectadors.