Conscient de la magnitud del repte de conduir el Girona en aquesta aventura a Primera Divisió, Machín, recentment renovat fins al juny del 2019, va recalcar a la roda de premsa prèvia al partit d'aquest vespre a Montilivi contra l'Atlètic de Madrid que «si aconseguim competir i fer un gran partit, al límit de la nostra excel·lència, estem en disposició de guanyar el partit».

«El futbol és un dels pocs esports on el petit pot guanyar el gran», definia l'entrenador del Girona, conscient de la dificultat de la missió però esperançat després de veure el nivell i la motivació dels seus jugadors en els últims entrenaments. «Tenim clar quin és el camí per guanyar, hem de ser competitius al 110 % i no tenir por de ningú», va dir.

Agraït pel compromís que va tenir el club oferint-li la renovació, Pablo Machín va valorar el fet d'haver firmat fins al 2019 com «un senyal de confiança» ja que encara li restava un any de contracte. «Estic molt satisfet i orgullós d'haver crescut com a entrenador en aquesta institució i haver passat de tenir els dos peus a Segona B a pujar a Primera. Mai ho hauria imaginat», destacava l'entrenador, molt content per seguir a Girona i confiat a «seguir donant el màxim i ser ambiciós en aquest projecte. Ja és un èxit estar aquí però espero que aquesta conte de fades duri molt temps i seguim lligats durant un llarg període d'èxits».

El partit del City com a referent

Abans de la visita del Manchester City a Montilivi l'equip no havia brindat bons partits de pretemporada, generant alguns dubtes pel que fa al joc i la profunditat de la plantilla. La victòria contra l'equip de Pep Guardiola dimarts passat va contribuir a agafar moral pel debut a la Lliga d'avui i, pel camí, el club ha anunciat dues incorporacions més, les de Kayode i Mojica. «Les sensacions s'agafen a la pretemporada i ens quedem amb el partit del City, on es va veure un equip que pot competir per aconseguir els objectius a Primera. No obstant no podem perdre de vista el partit de Reus, on no vam deixar tan bones sensacions», va deixar clar Pablo Machín que va avisar que «jugarem contra jugadors boníssims i amb molta experiència» i que serà ara quan l'equip «s'haurà de posar la granota de treball i treure la qualitat per mostrar que som un equip molt sòlid».

Un dels grans per començar

Plat fort a Montilivi per iniciar la Lliga. L'Atlètic, que des d'ahir al vespre és a Girona, serà el primer conjunt a visitar l'estadi en partit de Primera Divisió en tota la història de l'entitat gironina i serà «per història, noms i qualitat», segons Machín, una dura prova de foc per als locals. «L'Atlètic és un equip que té molt clar les seves fortaleses. Són un equip molt difícil de batre i acostumen a ser l'equip menys golejat de la categoria. Tot l'equip treballa per no rebre gol i a dalt tenen molta velocitat i qualitat», assegurava l'entrenador sorià del rival avui del Girona.

Juntament amb tota la plantilla, Machín té clar que si s'han de fixar amb l'entitat del rival o el nom dels seus futbolistes «més val que ens quedem als vestidors» i que «ens haurem d'adaptar al rival i a la seva manera de fer». Finalment, l'entrenador del Girona va recalcar que «quan més alegre està l'equip i més bé ho fem més vulnerables som. N'hem d'aprendre, però no sortirem amb por».