Pablo Machín, com la resta dels components del Girona, es va mostrar molt satisfet després del punt aconseguit al Wanda Metropolitano, possiblement l´escenari, per terreny de joc i rival, més complicat que ha visitat fins a hores d´ara el conjunt gironí. «El valor del punt és igual que si el sumem a un altre estadi, però aquí pocs equips s´emportaran coses positives», va assegurar Machín. Els números així ho indiquen, ja que l´Atlètic és el segon classificat de la categoria i ahir, el Girona, va aconseguir empetitir-lo... al seu camp.

«Corroborar la bona imatge mostrada sobre el terreny de joc sumant un punt és important. Hem anat de menys a més i després del seu gol, a la segona part, hem tingut l´encert de no tornar-nos bojos per empatar el partit», destacava el sorià. Al mateix temps va afirmar que una de les virtuts de l´equip va ser «no deixar que ens tanquessin dins la nostra àrea» i va afegir que «hem gestionat bé un dels grans perills de l´Atlètic que és, quan va davant al marcador, el perill que genera en atac mitjançant ràpides transicions».

Després que Portu anotés el gol de l´empat, a falta de poc més d´un quart d´hora per al final, el Girona no es va limitar només a defensar el resultat sinó que, aprofitant també la incertesa dels de Simeone, va voler i va poder, fins i tot, guanyar el partit. Ho va valorar molt positivament Pablo Machín, que va subratllar que «el mèrit és nostre per no conformar-nos amb l´empat. És molt important que no ens hagin fet un atac i gol els últims minuts».

«Hem demostrat maduresa»

«El punt ens ha de donar confiança però no ens podem relaxar. Hem de seguir aquesta línia i seguir demostrant la maduresa que s´està veient al terreny de joc», va dir Pablo Machín, destacant també que «en partits igualats sempre demostrem que tenim les nostres opcions per acabar guanyant el partit». Parlant d´aquesta maduresa que demostra setmana rere setmana l´equip, el de Sòria va deixar clar que és un fet «molt meritori» i que «a un rival com l´Atlètic és molt difícil marcar-li gol i en els dos partits que hi hem jugat a la Lliga hem aconseguit fer-los-en tres».

Amb l´inici de la segona volta del campionat tots els equips es tornen a veure les cares i en aquest cas, els gironins ja han jugat els dos duels contra un dels grans equips de la competició, l´Atlètic de Madrid, que no ha estat capaç de guanyar el Girona ni a Montilivi ni al Wanda Metropolitano. «Té molt mèrit per part nostre, és un altre petit repte que hem complert. A l´anada, a la primera part, vam ser molt superiors però avui ja no existia el factor sorpresa», va recalcar Machín.

De moment, la permanència

Amb 27 punts a aquestes altures de campionat i per les sensacions que està deixant aquest Girona es pot pensar que el gran objectiu de la temporada, la salvació, és més a prop que mai però Pablo Machín prefereix evitar que curar. «La meva experiència em diu que les segones voltes es fan molt llargues. Ningú ens ha regalat res i per un club petit és molt complicat mantenir la categoria», destacava l´entrenador, encara que entén que «la gent s´il·lusioni i pensi que estem més a prop d´Europa» però «el que nosaltres volem és la permanència».

Finalment, Machín va parlar d´Olunga, trigolejador la setmana passada i desapercebut al Wanda. «Es mereixia jugar, no ha estat fàcil per ell lluitar davant dos dels millors centrals de la Lliga».