El CEIP Vila-Roja de Girona disposa aquest curs d'una caldera de biomassa que funciona cremant fusta de mobles abandonats i de restes de poda d'arbres. La caldera tal com va explicar ahir el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ha substiuït una caldera de gasoil que suposava un cost anual de 8.500 euros. Per contra, amb biomassa, el cost serà de 2.500 euros. Cada any, doncs, se n'estalviaran 5.500.

Ubicar la caldera ha costat uns 100.000 euros. És la primera que hi ha en els centres escolars de Girona i segueix les línies estratègiques del Pla Energètic de Girona. El regidor de Medi Ambient va explicar que aquest tipus de caldera s'anirà implantant a mesura que s'hi pugui anar invertint.

Enric Pardo va explicar que a més del benefici econòmic, també hi ha un menor perjudici ambiental, ja que pràcticament no produeix emissions. A més, dóna sortida a la possible acumulació de residus, ja que entre restes vegetals i mobles abandonats, es preveu cremar, cada any, unes catorze tones.

La regidora d'Ensenyament, de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés, va explicar que aquesta intervenció mediambiental també té una vessant pedagògica per als alumnes ja que han après el benefici que suposa aquesta instal·lació per al medi ambient i n'han après el funcionament.