El presumpte culpable d'intentar agredir sexualment una nena de 12 anys a Girona el passat 19 de desembre ha sortit de presó sota fiança i el jutjat no ho va comunicar a la família de la víctima fins tres mesos després, i perquè la família es va interessar per l'estat del cas. L'auto de llibertat per a Dídac Masbernat Sabaté, que serà jutjat per intent d'agressió sexual el proper sis d'octubre a l'Audiència de Girona, va decretar-se el 14 de maig i els pares de la víctima no van saber fins a l'onze d'agost que el presumpte agressor, que va confessar els fets en ser detingut, campava pels carrers després de dipositar una fiança de 1.000 euros.

El jutjat només va notificar oficialment la llibertat de l'acusat als pares de la víctima després que aquests sol·licitessin la informació. Tot i això, a la diligència es destaca que la notificació és pertinent ja que "es tracta d'una resolució que pot afectar la integritat i la seguretat de la menor". L'ordre d'allunyament sol·licitada a continuació per la família va ser denegada tot i que la fiscalia s'hi va adherir, apreciant la condició de menor de la víctima i que l'acusat coneixia el seu domicili -l'agressió va tenir lloc a les escales del bloc del carrer Figuerola on viu la nena, que en el moment dels fets tenia 12 anys.

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona va estimar, però, que l'ordre d'allunyament no estava justificada ja que l'acusat portava més de tres mesos en llibertat i "no s'ha produït cap incident, com ara acostament de l'imputat a la víctima o comunicació amb ella, que pugui sostenir l'afirmació que la menor corre perill, per la qual cosa no hi ha raó objectiva per presumir que n'hi pot haver en el futur".

El fiscal demana per a Masbernat, veí de Girona de 26 anys, quatre anys i mig de presó pels càrrecs de delicte d'agressió sexual i una falta de lesions, a més d'una indemnització de 150 euros. L'home va seguir la nena fins a l'escala del bloc i va intentar ficar-se a l'ascensor amb ella mentre li grapejava el cul. La noia es va escapolir per les escales mentre l'agressor la perseguia però se'n va aconseguir deslliurar amb una clau de judo.