L'Ajuntament de Girona ja té data pel retorn d'una de les seves tradicions més curioses i conegudes: el petó al cul de la lleona. Ja ha passat l'alarma de la possibilitat d'un contagi de la grip A i l'equip de govern ha decidit que tornarà a posar els esglaons que permeten arribar fins al cul de l'animal per poder-li fer un petó.

El retorn de la tradició es farà justament coincidint amb un dels esdeveniments més populars i conegut de la ciutat: l'exposició Temps de Flors. Per tant, a partir del mes de maig es repetiran les escenes que fins a l'agost de l'any passat eren una de les imatges més típiques de Girona: fer-se una foto acostant els llavis al cul de la lleona.

La regidora de Mobilitat i del Barri Vell de l'Ajuntament de Girona, Isabel Salamaña, ha confirmat que els esglaons es tornaran a posar durant la mostra floral que cada any porta a la ciutat desenes de milers de turistes, sobretot al nucli antic, on hi ha precisament la columna amb la lleona enfilada a dalt de tot. Abans però, es netejarà l'animal, que amb el pas del temps i la saliva de milers de ?persones ha anat embrutint-se. Quan es posi lescala, ja no es traurà.

El temor de la grip A

L'equip de govern va decidir retirar els esglaons de ferro quan el temor de contagis massius de la grip A es va estendre arreu del món. Era una mesura de precaució sense ?termini. Durant tot el temps que ?l'escultura ha restat a la plaça de Sant Fèlix sense els esglaons s'han vist multitud de situacions ?curioses. Els guies turístics han estat ?informant de l'"antiga" tradició. ?Alguns ?turistes han intentat, fos com fos, aconseguir fer el petó. S'ha arribat a veure algun castell humà per aconseguir-ho. També famílies ajudant-se per, un a un, poder complir amb la tradició: qui fa el petó tornarà un altre dia a la ciutat.