La CUP demana una aposta per part de l'equip de govern i de TMG per tal de millorar de forma substancial els sistemes d'autobusos. La formació reclama un augment dels autobusos i de la freqüència de pas, la millora dels itineraris i la informació dels panells i també la inversió en noves marquesines. Tot i admetre que durant els darrers anys hi ha hagut alguns avenços, la candidatura considera que aquests dèficits impedeixen que els serveis públics esdevinguin mitjans de transport preferents a Girona. En aquest sentit, critiquen que darrerament s'hagi optat per la instal·lació del sistema GPS tot obviant d'altres reivindicacions històriques dels usuaris.

La CUP opina que cal incrementar la flota. "Hi ha línies que en hores puntes van saturades. Cal invertir en la compra de nous vehicles en lloc d'hipotecar-se en un sistema que no ha demanat ningú i que no era tan prioritari", va explicar en Jordi Navarro, portaveu de la formació.

Per altra banda, la formació independentista ha rebut nombroses queixes d'usuaris dels autobusos sobre els panells informatius, així com als fullets impressos, ja que la informació que s'hi ofereix no és suficientment clara. Demanen que es revisin i que es clarifiquin com s'indiquen les direccions de les línies i també la informació sobre les línies que, depenent de l'hora, es bifurquen.