Les acusacions han rebaixat les seves peticions respecte a Joan Fuentes Alsina -a qui s'imputen vuit delictes amb relació a maltractaments, vexacions, amenaces i agressions sexuals a la seva exparella- i finalment han sol·licitat 28 anys de presó, en comptes dels 36 inicials, en renunciar al delicte d'abusos sexuals. El fet no és gratuït i obeeix fonamentalment a la lectura de la declaració d'un testimoni protegit, amiga de la víctima, que hauria negat els fets pels quals s'acusa Fuentes Alsina.

El ministeri fiscal i l'acusació particular que exercia el lletrat David Velasco han considerat provats cadascun dels fets denunciats argumentant que si aquests no es van saber fins al 4 de novembre de 2006 es deu a l'estat de domini absolut que tenia el processat vers la víctima. Velasco indica que aquest va trobar en la seva exparella la "víctima propiciatòria" per exercir totes les seves perversions sexuals. No dubta a qüestionar els testimonis que han passat per la sala i que, al seu parer, han proporcionat una "coartada" a l'acusat atenent la relació d'amistat o relacions sentimentals que mantenien. El nucli de les seves conclusions ha estat les declaracions de la víctima a qui, la defensa, exercida per l'advocat Carles Monguilod, ha insistit a considerar "presumpta".

Monguilod atribueix el procés judicial a motivacions espúries de l'exparella de l'imputat després d'adonar-se aquesta darrera que la relació que ambdós havien consentit era perversa, amb components de sadisme i massoquisme. Critica el fet que les acusacions no han desplegat totes les proves de què disposaven per incriminar el seu patrocinat i ?desaprova que hagin tractat de deslegitimar alguns testimonis que no els han ajudat a corroborar la seva versió. En aquest sentit, els ha recordat que podien haver imputat l'exparella de Fuentes Alsina si, com van deixar entreveure, hauria estat còmplice d'algunes vexacions i maltractes. El lletrat també ha criticat que la policia no investigués a fons el cas i es limités a creure's la "suposada víctima" sense fer més indagacions.