La direcció del col·legi Les Alzines de Girona ha convocat per avui els pares i mares de les alumnes de batxillerat per aclarir com han de vestir les seves filles per poder entrar a classe. La reunió es produirà després de la polèmica sorgida per la prohibició a desenes de noies d'entrar a l'aula aquest dimarts en presentar-se amb roba que no seguia la normativa aprovada pel centre, tal com va avançar Diari de Girona.

La direcció del centre mostrarà la seva decepció als pares i les mares perquè tot i estar informats amb antelació que les seves filles han de vestir d'una determinada manera, perquè van enviar-los un butlletí informatiu al mes de juliol, no van fer res per evitar que la majoria d'alumnes de primer i segon de Batxillerat es presentessin en samarreta i pantalons curts o faldilla.

Widget

Diari de Girona

Esperando Contenido Widget ...

Fin WIDGET

Fins al curs anterior, les alumnes havien d'anar uniformades durant l'ESO però no al Batxillerat. Aquest any però, es va decidir establir unes normes també per als dos cursos de Batxillerat. La portaveu de Les Alzines, Alba Serra, va explicar ahir que es va consensuar que anessin en polo, de qualsevol color, i pantalons llargs, des de tipus leggins fins a pirates. Serra va indicar també que la iniciativa de buscar un tipus de roba estàndard per a aquests dos cursos havia sorgit dels mateixos pares, assabentats que cada dia es perdia mitja hora de classe revisant si les alumnes vestien adequadament. Finalment, al claustre del mes de juny, amb presència de la direcció, i de representants dels professors i dels pares es va arribar a l'acord sobre el model a l'hora de vestir a l'aula.

La portaveu del centre, a més, va rebaixar el nombre d'alumnes afectades dimarts passat. Segons Serra, van ser poc més d'una vintena de noies que van haver de deixar l'aula i no se les va deixar tornar a entrar fins que no anessin vestides segons marcava la normativa. Dimarts, la directora del col·legi, Ester Latre, va admetre a aquest diari, que un 40% de les noies (dues classes per cada un dels dos cursos) havia hagut de deixar la classe per no vestir adequadament. Serien doncs, més de cinquanta.

Alguns pares ahir encara es mostraven molestos per la decisió del centre d'obligar les noies a abandonar les aules fins que duguessin el vestuari adient, després de ser renyades per la direcció. Això va provocar que algunes alumnes anessin a comprar roba a les botigues, i que altres n'haguessin de demanar a amigues o germanes. Alguna, fins i tot, va haver de tornar a casa a canviar-se. Els pares admeten que les seves filles no anaven estrictament tal com mana la normativa, però en algun cas assenyalen que duien pantalons llargs, i samarreta sense escot. Altres protestaven perquè la informació no els va arribar fins que les inscripcions ja estaven fetes. També hi ha queixes pel fet que ja, directament, al primer dia se les obligués a marxar sense advertir-les que si reincidien l'endemà no entrarien a classe. La portaveu de Les Alzines es va mostrar contundent amb els pares: "És un Batxillerat privat i la porta està oberta per qui no accepti la normativa".

La reacció dels sindicats

El cas, avançat ahir per aquest diari, ha causat la reacció dels sindicats. El portaveu d'USTEC-STEC's, Xavier Díez, considera que caldria fer un debat en profunditat i a nivell global i de país sobre el tema de la vestimenta de les alumnes, on també se'ls tingui en compte a ells i on s'arribi a un consens. Admet que hi ha d'haver cert rigor (no es pot ensenyar la roba interior, per exemple) però no és partidari dels uniformes. Diez troba una "barbaritat", que s'obligués les alumnes que no anaven com marca la normativa interna a abandonar l'aula.

Des de CCOO, el secretari general d'Ensenyament, Víctor Sánchez, lamenta que centres com el de Les Alzines, que és concertat i que per tant rep diners públics, pugui imposar normatives tan estrictes. Sí que admet que els pares sabien la normativa i que l'haurien d'haver complert, tot i recordar que el seu sindicat no és partidari dels uniformes.

El director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Albert Bayot, va declinar ahir fer cap tipus de declaració ja que considera que és un tema de funcionament intern del centre.