Girona torna a situar-se al ?panorama mundial. Almenys així ho torna a veure la prestigiosa revista nord-americana National Geographic Traveler per segona vegada en cinc mesos. La primera, va ser com una de les 20 millors destinacions del món per al 2012, una menció, juntament amb la guia "Frommer's", que van motivar la innovadora iniciativa "Girona 10". Ara, la ciutat i la Costa Brava es troben en la llista dels millors viatges de primavera d'aquest 2012 i en destaquen el Temps de Flors.

L'edició online de la revsita representa Girona amb una imatge -presa l'any 2008- d'aquest festival de flors i n'escriu un breu resum. En concret, recomana que "passegeu per la xarxa de laberints del casc antic amb carrers costeruts i empedrats" engalanats amb flors que es poden trobar en "inesperats jardins urbans", "monuments adornats", "patis de murs de pedra" i "places de la ciutat". I "més enllà del festival", recomana caminar per les muralles que envolten la ciutat, visitar el Call Jueu i "gaudir de la cuina experimental d'El Celler de Can Roca".

La Costa Brava i voltants de la província també s'inclouen en la ruta. De manera que la revista aposta per anar a Calella de Palafrugell, al Cap de Creus o, des de la ciutat de Girona, "agafar el tren" i anar al museu Dalí de Figueres.

El Patronat de Turisme

Que la publicació hagi escollit la demarcació de Girona -que comparteix el protagonisme al costat de Washington, Gales, Àustria, Turquia, Xile i Noruega, Corea del Sud, Myanmar, Tennesee i Carolina del Nord- no és fortuït. Durant la primavera de l'any passat, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona va invitar la cap de recerca de la revista, Marilyn Terrell, durant l'acció promocional de viatge de premsa internacional Costa Brava, #InCostabrava, organitzada la primavera passada, coincidint amb el festival Temps de Flors de Girona.

Aquesta nova menció se suma a altres ressenyes i reconeixements obtinguts en els darrers mesos després d'accions de comunicació i promoció que s'han dut a terme pel Patronat de Turisme, organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, amb el suport d'entitats i empreses turístiques gironines.