La ciutat de Berlín té un model cultural únic a Europa que els organitzadors gironins de Milestone Project, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació, han entès que Girona necessita per fer un pas més en el model cultural. Per això, la ciutat acollirà cada any aquesta iniciativa, que combinarà gastronomia i pensament amb artistes d'arreu del món dedicats a la música i a l'art de carrer.

Se celebrarà per primera vegada els propers 12 i 13 de juliol i segons el seu impulsor, Xavier Masó, no es tracta d'un festival de música més sinó que es vol portar artistes d'avantguarda de diversos camps i que Milestone sigui "la porta d'entrada" de nous artistes.

Neix, doncs, amb una clara vocació internacional, per atraure nous públics, i presenta un programa ambiciós. La música n'és només una part on hi haurà concerts per a tots els gustos amb noms com Fink, Eli Paperboy Reed o Mazoni. L'apartat de pensament consisteix en filòsofs i pedagogs que convidaran els assistents a participar i construir una visió del món contemporani. En gastronomia, 10 restaurants de Girona oferiran menús especials mentre que l'"street art" és una de les iniciatives més interessants. Artistes d'arreu del món deixaran una empremta permanent a la ciutat amb les seves obres, que crearan al moment.

El pressupost és de 200.000 euros, dels quals 40.000 els aporta l'Ajuntament i 25.000 la Diputació. Les activitats són gratuïtes, excepte els menús i els deu concerts que dilluns surten a la venda amb els primers 500 abonaments per 30 euros, que es poden comprar a www.milestoneproject.es.