La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va criticar ahir que un jutjat de Girona s'hagi negat a posposar el desnonament d'una família. La seva portaveu, Marta Afuera, va assegurar que l'entitat bancària amb la qual tenien signada la hipoteca està d'acord a buscar una nova data perquè la família encara no té un lloc on viure. "No entenem aquest excés de zel si el banc també hi està d'acord", va lamentar Afuera. En Lluís Barrilado, la Maria de la Sierra i el seu fill de 7 anys seran desnonats del pis de Girona el dia 27 de juliol si la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 de Girona no s'avé a un canvi de data.

En Lluís Barrilado, la Maria de la Sierra i el seu fill de 7 anys viuen en un pis de Girona del qual hauran de marxar. Per ara, no tenen cap altre lloc on anar a viure. Per això, estaven en tractes amb Bankia, el banc on havien contractat la hipoteca, per veure si podien quedar-se al pis pagant un lloguer o si trobaven una solució al deute que els ha quedat pendent amb el banc. "Com a mínim, havien accedit a posposar el desnonament fins que tinguin un lloc on viure", va explicar Marta Afuera.

Per això, la PAH va criticar ahir que hagi estat la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 qui hagi insistit en fixar una data per al mes de juliol, quan afectats i banc estaven d'acord amb deixar-ho per setembre. Membres de la PAH van anar ahir a jutjats per intentar parlar amb la jutgessa i solucionar la situació.

Segons va detallar Afuera, van parlar amb la secretària judicial que els va dir que necessitava un document per escrit de Bankia per poder posposar aquest desnonament. "Tenim la paraula de Bankia, esperem que compleixi", va explicar Afuera que lamenta que, mentrestant, una família amb un nen petit estigui "patint perquè no saben on viuran".