Milers de persones han "escalfat motors" cara a la gran manifestació convocada aquesta tarda a Barcelona amb una marxa pel centre de Girona. 5.000 manifestants segons la policia i 10.000 segons els organitzadors han recorregut els carrers de la ciutat durant més d'una hora. Ha estat una manifestació amb ambient festiu, amb moltes famílies amb nens que portaven estelades i senyeres penjades al coll. Convocada per la CUP i Arran sota el lema 'ni pacte fiscal, ni pacte social', la mobilització ha acabat a la plaça del Vi de la ciutat amb la lectura de dos manifestos per reclamar la independència de Catalunya. Ha estat una de les manifestacions amb motiu de la Diada més multitudinària a la ciutat.

Tradicionalment la manifestació independentista convocada amb motiu de la Diada a Girona sempre havia estat a la tarda, però tenint en compte la crida massiva a la mobilització d'aquest any a Barcelona, han decidit canviar l'horari i fer-la al migdia. L'objectiu ha estat que tots els gironins poguessin participar a la manifestació de Girona i també a la de Barcelona.

La manifestació, amb més de 5.000 persones, s'ha convertit en una de les més multitudinàries dels darrers 11 de setembre. Ha començat a la plaça del Vi i ha fet un recorregut pel carrer Nou, l'avinguda Jaume I, la plaça Independència i el carrer Santa Clara fins acabar, de nou, a la plaça del Vi on representants de la CUP i Arran -refundació dels Maulets- han llegit dos manifestos.

Durant el recorregut, el lema més corejat ha estat 'in, inde, independència'. Moltes famílies amb nens engalanats amb estelades i senyeres han fet el recorregut enmig d'un ambient molt festiu. En el manifestos, han criticat l'ofensiva de l'estat espanyol contra Catalunya i el fet que l'Estat estigui utilitzant l'excusa de la crisi per "recentralitzar-se" i atacar Catalunya.