El saló de plens de l'Ajuntament de Girona va acollir un total de 87 casaments civils durant ?l'any passat. Aquest 2012 era el primer any en què el consistori cobrava a les parelles per oficiar la cerimònia. Aquesta taxa ha provocat un descens dels enllaços celebrats a l'edifici consistorial si es compara amb els dotze mesos de l'any 201, quan no es cobrava per fer la cerimònies es van fer quinze casaments.

Tot i que els primers tres mesos el ritme va ser pràcticament el mateix (13 casaments els 2012 per 15 el 2011), ja es va començar a marcar una tendència que al final ha suposat un descens notable de casaments. Si l'any 2012 es van celebrar 87 casament, l'any panterior la xifra era de 127. Un descens del 32%. De fet, aquell primer trimestre no es va cobrar la taxa a totes les parelles, perquè en vuit dels tretze casos s'havia fet la petició de celebar la cerimònia amb anterioritat a l'entrada en vigor del tribut. Dels cinc casos restants, en quatre ocasions s'ha fixat un import de 150 euros, ja que almenys un dels membres estava empadronat a la ciutat de Girona, des de com a mínim feia sis mesos. Per al cinquè enllaç es van fer pagar 300 euros ja que cap dels dos membres de la parella estava empadronat a la capital gironina.

Per tant, dels 87 casaments, s'ha fet pagar en 79 casos. Si en tots els casos la taxa hagués estat la mínima, de 150 euros, això voldria dir que l'Ajuntament hauria recaptat un total de 11.850 euros. Com que com a mínim en un cas s'han fet pagar 300 euros, la xifra mínima és de 12.000 euros.

L'equip de govern defensa que la taxa s'ha inclòs perquè la cerimònia provoca un seguit de tramitacions que ha de fer un treballador de l'Ajuntament i que han de treballar els empleats també el dia del casament, que sol ser fora de l'horari que tenen per ?contrac?te, i que això obliga a pagar hores extra. També per netejar el saló i el seu entorn un cop s'ha acabat l'acte civil (per recollir pètals o arròs. De fet, moltes altres poblacions on es fan casaments civils a l'Ajuntament també cobren una taxa. Gran part de l'oposició no va considerar que l'aplicació d'una nova taxa fos una bona mesura, i menys en temps de crisi econòmica.