L'Ajuntament de Girona està treballant en un projecte per tal de construir un local social al barri de Fontajau. Es tracta d'una vella demanda de l'Associació de Veïns que finalment podria sortir a la llum a la zona entre el camp de futbol de l'Atlètic Sant Ponç i la zona reurbanitzada recentment per Adif després que s'hi hagués extret la tuneladora. Membres de l'Associació de veïns i arquitectes municipals ja han celebrat alguna reunió per tal de definir com hauria de ser.

El regidor del barri, Joan Alcalà, ha explicat que a banda de servir com a local per l'associació i tenir magatzem i bar, també serviria per a altres entitats i incorporaria lavabos públics. El regidor es mostra convençut que als pressupostos d'aquest any 2013 ja hi haurà una partida per iniciar el projecte. Admet però, que s'haurà d'anar fent a poc a poc, per fases.

Els antic barracons de dret

Històricament, l'Associació havia dit que volia aquest local al solar on antigament hi havia hagut els barracons de la facultat de Dret de la Universitat de Girona i que són propietat de l'Estat, que en un futur hi ha de construir l'Arxiu. Joan Alcalà ha explicat que s'ha descartat aquesta opció perquè allà el local social seria provisional i, per tant, suposaria una doble despesa ja que quan l'Estat utilitzés els terrenys s'hauria de construir el local definitiu en un altre punt.

D'aquesta manera, el solar dels antics barracons de Dret seguirà com a aparcament de vehicles tal com funciona des de les Fires de Sant Narcís. Això sí, Alcalà ha avançat que s'hi faran algunes millores, com ara en il·luminació, per tal que l'indret sigui més utilitzat. També es preveu treure un tros de tanca per donar continuïtat al carril bici del carrer Valentí Almirall. Ara els ciclistes que volen anar al centre de la ciutat haurien de fer la volta a tot l'aparcament però molts opten per escurçar el trajecte i pugen a la ?vorera. Amb la tanca treta, es permetria passar per l'aparcament. També es preu deixar espai a l'aparcament per dues pistes de petanca. N'hi ha a poca distància però, els usuaris, a l'hivern no les utilitzen perquè hi fa fred. En canvi, en aquest punt hi toca el sol i és on se solen reunir.