La incertesa és l'estat d'ànim predominant a l'Associació de Gent Gran del Barri Vell respecte a l'acord entre la Fundació Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Girona perquè els socis del casal del Mercadal puguin continuar, durant un any més, al local que tenen ubicat al carrer Grober. "Només sabem el que s'ha publicat a Diari de Girona. Si l'acord és de pas, temporal, estarem igual que abans. No volem paraules, sinó fets com un contracte firmat", subratlla el president de l'Associació, Joan Dabau. En l'edició de diumenge, aquest diari informava d'un acord entre la fundació i l'Ajuntament. El consistori pagarà 7.500 euros al mes de lloguer durant un any -abans del trasllat a la central del Molí, i La Caixa ho destinarà tot a accions socials a la ciutat-.

Les incògnites poden trobar respostes avui a la tarda, en una assamblea on hi haurà el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso. "Estem a l'espera del que dirà el senyor Berloso. No puc dubtar de la seva paraula perquè li vam demanar personalment que li transmetés a l'alcalde la nostra postura i les inquietuds que tenim. Això em fa estar esperançat", comenta Dabau.

Les llargues negociacions per arribar a un acord, que han generat protestes i un intens estira-i-arronsa entre les parts, provoca escepticisme a l'Associació. "Es tracta d'un conflicte que s'ha allargat molt, ja dura més de dos anys. La gent gran és sensible als canvis i no saber a quin lloc ens ubicaran ens provoca un cert malestar", destaca el president de l'entitat.

De l'assemblea doncs, en dependrà el futur de l'entitat. "En cas de no rebre el que desitgem esperarem fins l'últim dia d'aquest mes per plantejar si l'Associació ha de continuar. Es dissolgui o no, però, la gent gran ha de saber que sempre tindrà la porta oberta al local de la plaça Poeta Marquina".

L'opció del Molí, descartada

El futur trasllat a l'antiga central elèctrica del Molí, prevista pel 2014, és una opció que no agrada a l'Associació. "Descartem totalment ubicar-nos al Molí perquè ens ofereix poques mesures de seguretat i les instal·lacions tampoc són les més adequades. Si marxem d'aquí sabem que podem anar a les instal·lacions de la plaça Poeta Marquina, de l'Espai Caixa, on podrem fer les mateixes activitats que ?desenvolupem aquí", diu Dabau.