l''alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), assegura que l'Ajuntament està treballant per tal de buscar solucions a les famílies que viuen al bloc de la PAH i que el jutjat ha ordenat desallotjar el proper 16 d'octubre. Però malgrat explicar-ho ahir en el ple, els primers interessats -els membres de la PAH- no ho van poder sentir, perquè havien estat expulsats de la sala després d'haver protestat enmig de la sessió. Ja és el tercer ple en què l'alcalde fa sortir membres de la Plataforma del saló de plens, tot considerant que no busquen el diàleg sinó només muntar un "numeret". "Hi ha 30 dies al mes per parlar d'aquests temes, i no cal que sigui durant el ple i a crits", considera Torramadé, qui també va denunciar que els membres de la PAH li han fet "escrache" dues vegades davant de casa seva. Malgrat tot, va assegurar que això no influirà en l'actitud de l'Ajuntament i que els Serveis Socials estan treballant per poder atendre totes les persones que es quedaran al carrer.

Tal i com han fet altres vegades, diversos membres de la PAH van assistir ahir de públic al ple municipal tot desplegant pancartes on demanaven ajuda per a les famílies que es quedaran al carrer quan es desallotgi el bloc ocupat del carrer Doctor Castany. Però quan el ple va començar a debatre un punt on es plantejava l'adhesió al protocol en casos de desallotjaments -que té com a objectiu aconseguir una relació més fluïda entre jutjat i Ajuntament, de manera que els Serveis Socials puguin conèixer tots els casos i, per tant, poder actuar amb més eficiència-, els membres de la PAH van començar a criticar la falta d'acció de l'equip de govern i a exigir a l'alcalde més compromís. Davant d'aquesta interrupció del ple, tal com ha fet altres vegades, ?Torramadé va ordenar el desallotjament dels membres de la PAH.

L'alcalde assegura compartir el fons de la preocupació dels ?membres de la PAH, però no està gens d'acord amb les formes. Torramadé pensa que la PAH no té voluntat de diàleg, sinó que només vol "muntar el numeret" per cridar l'atenció. De fet, l'Ajuntament va vetar fa uns mesos la presència de la portaveu de la PAH, Marta Afuera, a la Taula d'Habitatge pels seus "insults" i "llenguatge groller".

Així doncs, malgrat que tant la PAH com l'equip de govern tenen posada la vista en el desallotjament del 16 d'octubre, de moment el diàleg entre ells sembla poc menys que impossible. Per una banda, la Plataforma exigeix més rapidesa i decisió a l'Ajuntament a l'hora d'actuar. Per l'altra, Torramadé assegura que "respecta" la feina de la Plataforma, però no comparteix la seva forma de protestar i recorda que ?l'Ajuntament només intenta ajudar en una situació -l'ocupació del bloc- que no ha propiciat.

Moció contra el rostre ocult

El ple d'ahir també va aprovar una moció de Plataforma per ?Catalunya demanant al Parlament que prohibeixi l'ocultació del ?rostre en l'espai públic, tot i que IPS i PSC hi van votar en contra.