Les obres de construcció del nou pont sobre el riu Ter i els seus accessos per connectar els barris de Pedret i Pont Major i l'Hospital Josep Trueta han deixat al descobert unes restes arqueològiques. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas (CiU), el que s'han trobat són dos estreps del que hauria estat un antic pont. Després d'informar al departament de Cultura, en aquests moments s'estan analitzant les pedres. La idea és que un dels estreps -el del marge esquerre- es conservi tal com està, mentre que el dret, que es troba més deteriorat, només s'haurà de documentar i després es podran continuar els treballs.

Ribas va explicar la troballa de les restes en el darrer ple, a instàncies del PSC. Segons ha indicat el regidor, les pedres correspondrien als estreps d'un pont que s'hauria ubicat, suposadament, en aquest indret. Així doncs, l'Ajuntament té previst conservar l'estrep de l'esquerra, que és el que es troba més ben conservat, i posar-hi un punt d'informació, tot indicant que es tractava d'un antic pas de la ciutat.

Pel que fa a l'estrep de la dreta, que es troba molt més destruït, no es mantindrà. Ara, un arqueòleg està estudiant les restes, comprovarà a quina època corresponen i les documentarà. Després, es podran retirar i continuar amb els treballs tota normalitat.

Les obres de construcció del pont del Ter, després de molts retards, han d'estar acabades aquest estiu. En aquests moments, s'estan duent a terme els treballs per urbanitzar els accessos al pont per les dues bandes.