Joaquim Nadal ha dimitit com a president de l'executiva del PSC a les comarques gironines. Amb aquesta nova baixa ja són deu els membres de l'executiva que han decidit plegar. Aquest matí, nou membres de l'executiva del PSC a Girona han presentat la seva dimissió per discrepàncies amb la direcció, a qui acusen de «segrestar» la presa de decisions a les comarques gironines i de no ser la força «progressista i catalanista» que havia estat anteriorment. Els membres que pleguen són Pia Bosch, Manel Nadal, Jordi Figueras, Jesús Marimon, Maria Quer, Joan Bernat, Esteve Maurell, Ruth Rosique i Pere Garcia.

L'exconseller i exalcalde va fer saber la decisió al primer secretari, Juli Fernàndez, a través d'una carta que ell mateix li va entregar diumenge. Era president del partit a Girona des del 2012 i, anteriorment, havia ocupat càrrecs a l'executiva nacional i havia estat primer secretari a les comarques gironines. Nadal ha declinat fer declaracions.

Aquestes noves baixes, sumades a les dels nou membres que ja havien dimitit anteriorment, sumen 18 dels 33 membres de l'executiva, escollides en el congrés de 2012 a Lloret de Mar. Com que el 55% de l'executiva ha dimitit, els estatuts preveuen que s'hagi de convocar un congrés extraordinari en un termini de 60 dies.