Les llambordes del Barri Vell, el pendent del carrer de la Força o els carrerons del Call Jueu de Girona són una mica més accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda gràcies a la nova cadira de rodes Genny, que utilitza la tecnologia "segway" per permetre a l'usuari desplaçar-se per tot tipus de terrenys, inclosos camins de sorra o, fins i tot, neu. El disseny ha anat a càrrec de l'empresa gironina Válida sin barreras, que ahir va fer una demostració del seu funcionament al Barri Vell.

L'objectiu de la nova cadira de rodes és permetre que l'usuari pugui arribar a qualsevol punt de la ciutat de forma totalment autònoma, sense l'ajuda de terceres persones. Per això, es pot moure amb un simple balanceig del cos, sense necessitat de fer un gran esforç físic, i permet tenir les mans lliures, de manera que es pot anar de la mà de la parella, passejar el gos o portar un paraigua si plou. I de moment, ja té alguns usuaris incondicionals: un dels socis fundadors de Mifas, Mario Rueda, va explicar ahir que l'utilitza des del passat Nadal i que no només li ha permès moure's amb més facilitat, sinó també millorar la seva salut. "L'únic que has de fer és adaptar-te a la màquina", assenyala.

La cadira de rodes té diferents models i prestacions, però el seu cost es mou al voltant dels 15.000 euros. Té una autonomia de 40 quilòmetres i es pot recarregar a qualsevol endoll.

Durant la presentació de Genny, el regidor del PSC Quim Bonaventura va aprofitar per demanar al responsable de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), que es creï una Oficina de Mobilitat a la ciutat, on hi hagi diferents recursos per als usuaris. Berloso es va comprometre a estudiar-ho.