Tres botigues de Girona i Salt participen en una campanya promocional vinculada amb una acció solidària per la qual un client entrega uns texans usats que s'oferiran a Càritas i rep un descompte del 30% en comprar-ne uns de nous. Els establiments són les les botigues White Ice! del carrer Joan Maragall de Girona i de l'Espai Gironès i a la franquícia G-Star Raw de Girona.

La campanya s'ha batejat amb el nom de "Jeans Renove". Segons l'impulsor de la iniciativa, Xavier Fanals, Càritas els ha explicat que els pantalons són una de les peces de roba que més falta els fa. Als clients que entreguen els texans usats, la botiga les ofereix fins a 50 euros perquè es puguin comprar uns texans nous. De fet, es fa un descompte d'un 30% en els texans que es compren amb un màxim de 50 euros. "Molts cops la gent no tira els texans i els deixa al fons de l'armari i amb la campanya volem que se'n puguin deslliurar i a més renovar-se", ha explicat Fanals.

Segons l'impuls de la iniciativa, li ha sobtat la gran solidaritat demostrada per la gent en voler participar en aquesta campanya de recollida de texans.

La campanya va començar a principis de mes i ja s'han recollit més de 250 peces. "Hi ha gent que porta bosses amb cinc o sis pantalons", ha assegurat. Aquest èxit ha fet que la iniciativa que havia de cloure el 10 de maig s'hagi allargat i sigui vigent demà. "Tenim clients de fora que trucaven i deien que vindrien per Temps de Flors", assenyala Xavier Fanals.

Assegura que gran part de l'èxit es deu a la vessant solidària perquè altres iniciatives sense aquesta característica no havien tingut tant d'èxit com en aquest cas.