Nou dispositiu policial al barri de la Font de la Pólvora de Girona en menys de tres dies i en el mateix lloc. Els veïns de l'edifici del número 12 del carrer Acàcia tenien totes els comptadors punxats i el dimarts se'ls va tallar la llum durant un operatiu policial en el qual Endesa va segellar els comptadors creient que amb això seria suficient. Dijous, però, una patrulla dels Mossos es va adonar que els veïns havien fet un forat a terra d'un metre d'alçada i d'amplada, des d'on s'havien connectat directament a la xarxa i, per tant, seguien defraudant la companyia.

Amb això es van connectar directament de nou tots els 16 habitatges del bloc que dimarts havien quedat sense llum després que els la tallessin per estar-hi connectats il·legalment. Per tot això, ahir es va muntar un nou dispositiu al barri de la Font de la Pólvora en el qual van participar la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra.

Els agents van custodiar els operaris d'Endesa que de bon matí van tallar de nou la xarxa als veïns del bloc. Després, cap a les tres de la tarda, una vintena d'agents de Mossos i Policia Local van ajudar a arribar els camions d'Endesa fins a tocar de l'edifici. I un cop allà, els operaris, juntament amb un camió-formigonera, van retirar la sorra que els veïns, amb picaresca, havien posat dins el forat perquè no es veiés que havien connectat il·legalment l'electricitat. Tot seguit van omplir el forat amb ciment ràpid d'assecar per evitar que els veïns tornessin a reconnectar-se il·legalment a la xarxa.

Aquesta no és l'única actuació que van realitzar els tècnics de la companyia, sinó que de bon matí ja van anar al bloc de pisos per tallar la llum i desmuntar tots els comptadors per evitar que tornessin a connectar-s'hi de forma fraudulenta.

Els Mossos investiguen qui va realitzar la connexió per poder-los denunciar. A més, durant el dia d'ahir, una patrulla va estar passant pel barri per evitar que es tornés a obrir el forat. Amb tot, però, els operaris van tallar el cablejat per dues bandes per poder impedir que ho aconseguissin de nou.

355 pisos amb llum punxada

Al barri de la Font de la Pólvora, al sector Est de Girona, hi ha 355 habitatges amb la llum punxada, la qual cosa suposa prop del 80% dels que hi ha. Per manament judicial després d'una denúncia d'Endesa s'ha començat a tallar el subministrament elèctric i els agents dels Mossos i la Policia Municipal donen suport als treballadors per vetllar per la seva seguretat.

El primer episodi es va viure dimarts amb el dispositiu policial en el qual van participar un centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil, de l'ARRO, de Seguretat Ciutadana així com, també, la Unitat Canina i la d'Investigació a més d'agents de la Policia Municipal de Girona. En aquesta ocasió van fer l'entrada i escorcoll als pisos del número 12 del carrer Acàcia, un total de 16 habitatges.

Els agents van entrar als pisos i els treballadors de Fecsa Endesa van tallar-los la línia elèctrica per evitar que els segueixin defraudant aquest bé. Però també es van emportar la sopresa que hi van trobar 951 plantes de marihuana repartides en quatre dels habitatges. A més, en un dels pisos hi van localitzar fins a 750 esqueixos.

Els agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal, a més de comissar la droga també van intervenir diversos materials que s'utilitzen per al seu cultiu, com ara làmpades, transformadors de llum, entre altres. Per la seva banda, van estar identificant les persones que hi havia dins dels habitatges, un total de 22. I ara serà el jutge qui decidirà si els imputa cap delicte.