Una vintena de persones van respondre ahir a la crida de la CUP i van protestar davant l'estació de Girona contra el "nyap" de l'alta velocitat. Tot seguit, van enganxar a l'entrada de l'estació cartells on es podien llegir frases com "el TAV és un nyap" o "torneu-nos el parc Central".

La CUP reclama "explicacions, solucions i assumpció de responsabilitats" per "defensar la ciutat i garantir un compromís més ferm amb Sant Narcís". A més, consideren que cal un alcalde "que sigui el 100% del seu temps a la ciutat per ocupar-se'n, i que no es passi la meitat de la setmana al Parlament de Barcelona", tal com passa amb Carles Puigdemont (CiU).

Després de tot el que ha passat, creuen que el problema no s'ha de gestionar exclusivament des de l'equip de govern, sinó que demanen una reunió urgent amb Adif en què hi pugui participar "una representació àmplia i diversa de la ciutat".

D'altra banda, la formació independentista creu que cal fixar una data propera per fer el reivindicat ple extraordinari sobre les obres -que s'ha endarrerit més d'un any- i, finalment, "denunciar Adif pels incompliments i per haver humiliat un barri i una ciutat".

La CUP es mostra molt crítica amb l'actuació que han tingut, fins ara, es governs de la ciutat: "Els responsables d'Adif han actuat amb prepotència i opacitat, mentre el govern tripartit i després el convergent continuaven fent promeses i minimitzant l'enorme impacte de les obres sobre tot un barri com Sant Narcís", assenyalen. En aquest sentit, consideren que el barri "ha patit una profunda fractura física i psicològica agreujada per les incògnites que encara avui planen sobre el projecte".

"La gota que fa vessar el got"

Pel que fa a les inundacions d'aquests dies, asseguren que han estat "la gota que ha fet vessar el got i que ha desfermat les ires i queixes d'usuaris del TAV". Per això, indiquen, els veïns consideren que aquest ha estat "l'enèssim capítol d'una gran estafa" i que "el cúmul de despropòsits que acumula aquesta obra i innecessària és una presa de pèl a tots els gironins i gironines".