CAT-AVE GIRONA

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat avui que és "fonamental" resoldre les dues inundacions que ha patit el túnel de l'AVE de Girona (Gironès) en els dos últims mesos, i ha recordat la declaració d'emergència de les actuacions a realitzar per impedir que el túnel es torni a inundar.

En declaracions a Efe després de participar a l'acte de col·locació de la primera pedra dels accessos viaris al Port de Barcelona, Pastor ha afirmat que solucionar el problema és "molt important" i que tant a ella com al ministeri que dirigeix els preocupa molt resoldre la situació.

L'estació de l'AVE de Girona ha patit dues inundacions en dos mesos després de sengles episodis de pluges, pel que, el passat 1 de desembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, va demanar dimissions "al més alt nivell" dels responsables del gestor d'infraestructures ferroviàries Adif.

Abans d'ahir, Adif va iniciar els treballs al pou d'extracció d'àrids de Mas Xirgu, per on ha entrat l'aigua que ha inundat dues vegades el túnel de l'AVE a Girona.

Aquesta obra va arribar després de l'anunci, el dia abans, de la declaració d'emergència de les actuacions que va fer el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, després de visitar la zona.

L'objectiu de Foment és evitar que es torni a inundar la línia d'alta velocitat al seu pas per Girona en cas que es tornin a produir episodis de fortes pluges.