Aquest any la Junta de l'AV Palau-sacosta, després d'haver analitzat el gran potencial dels boscos que tenim en el nostre barri, de l'anella verda, que van des del bosc del Mas Abella fins al bosc de la Pabordia, volem presentar dos projectes en els pressupostos participats dels 5 que triarem. Un projecte serà el que vàrem presentar l'any passat, consistent a connectar-los entre ells, per crear nous itineraris saludables i de lleure.

I l'altre, consistirà a crear un nou itinerari educatiu en el bosc jove del Bosc de la Pabordia, amb la Direcció i AMPA del col·legi Bosc de la Pabordia. Per això hem optat per fer el projecte de reforestar part de l'entorn del bosc jove del Bosc de la Pabordia; i que consistirà a sortir un diumenge pares i alumnes del col·legi amb veïns del barri per plantar espècies autòctones, en una jornada participativa, lúdica i educativa.

Seguint el criteri, que consta al gran treball "Proposta d'accions per implementar un itinerari terapèutic i educatiu al Bosc de la Pabordia", que lidera Jaume Hidalgo amb el seu gran equip de professionals en representació de vàries entitats, com el programa de conservació de boscos Selvans, la Universitat de Girona, Acció Natura, l'Ajuntament de Girona, entre altres, que consisteix en fer un itinerari terapèutic en el bosc madur, on hi han arbres centenaris, com a prova pilot a Catalunya, i itineraris educatius.