Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla d'emergències Infocat per l'incendi declarat en una zona de vegetació de Girona, al costat del cementiri municipal, en el que treballen 56 efectius dels Bombers de la Generalitat.

Encara que diverses cases pròximes al foc han estat desallotjades de manera preventiva i altres veïns han estat confinats, el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'ajuntament gironí, Joan Josep Alcalà, ha manifestat que, aparentment, "cada vegada hi ha menys flama".

"Ara, queda acabar de controlar-lo", ha dit Alcalà en referència a l'incendi, que s'ha declarat a les 16:06 hores a l'àrea de les Pedreres de la ciutat de Girona.

La Creu Roja disposa d'un alberg per acollir els veïns desallotjats, així com d'un vehicle de càrrega i d'un suport vital bàsic en cas que algú requerís d'atenció mèdica.

El Servei Català de Trànsit (SCT) confirma que, de moment, cap via s'ha vist afectada a causa del foc i Endesa que tampoc no hi ha problemes a la xarxa elèctrica.