L'Institut d'Investigació Biomèdica es trasllada a Salt

Ja s'han acabat les obres de rehabilitació de l'edifici

30.07.2015 | 15:42

El personal d'administració i suport a la recerca de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) ja s'ha traslladat al nou edifici de la institució, situat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès), una vegada acabades les obres de reforma de l'antic edifici de la Mancomunitat 2. El nou equipament té capacitat per a més de 60 investigadors i també acollirà el Biobanc de l'IDIBGI. Consta de dues plantes i més de 1.700 metres quadrats, que s'estan acabant d'habilitar com a laboratoris i serveis de suport a la recerca. Les obres han costat 1,8 MEUR i queda per a una segona fase la creació del primer estabulari per a experimentació amb rates i ratolins de les comarques gironines.

La planta baixa de l'edifici principal es destina íntegrament a laboratori, mentre que a la planta 1 de l'edifici annex s'ubicaran les sales de treball i reunions, els despatxos dels investigadors i les àrees de suport a la recerca. Els laboratoris es comuniquen directament amb l'exterior i compten amb una zona de treball diàfana, per potenciar la interrelació i la comunicació entre les diferents línies d'investigació. En canvi, els espais de suport s'obriran als patis interiors.

L'IDIBGI té un plantilla de 75 persones i agrupa més de 200 investigadors de diverses institucions de l'entorn: Universitat de Girona, Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, Atenció Primària de l'ICS, Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Institut Català d'Oncologia (ICO), Institut de Diagnosi per Imatge (IDI).

La rehabilitació ha servit per recuperar part de l'edifici original de la Mancomunitat 2, construït entre els anys 1921 i 1925 per l'arquitecte Joan Rubió i Bellver, de composició noucentista amb aspecte de masia. Al llarg de la seva història ha tingut diferents usos: va acollir el Servei d'Hospitalització per a pacients amb discapacitat intel·lectual que posteriorment es va ubicar a l'actual edifici Els Til·lers; més tard, a final de 2009, va acollir els pacients de psicogeriatria fins que no es va disposar del nou Centre Sociosanitari La República. Des d'aleshores, l'edifici havia estat tancat en previsió de dotar-lo de nous usos.

Es deixa per a una segona fase del projecte la creació d'un estabulari per a experimentació amb rates i ratolins, que serà el primer de les comarques gironines.

Les obres han tingut un cost d'1,8 milions d'euros, que han estat cofinançades a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema