Jordi Roca, Ricard Camarena i el Gremi de Carnissers parlen sobre l'esdeveniment d'aquest any.

Jordi Roca

Al més petit dels germans Roca vam demanar-li que ens proposés un menú de tardor i això és el que ens va dir: "Agafeu un moniato i fiqueu-lo al forn envoltat de paper de plata. Quan estigui cuit poseu-lo a 250º durant uns 20 minuts i, després, obriu-lo per la meitat i, encara calent, traieu-li la polpa amb una cullera. Feu igual quantitat de polpa i crema de llet, i afegiu dues cullerades de sucre. Si ho passeu pel túrmix tindreu una crema dolça de moniato boníssima. També podeu posar pastanaga ratllada i uns grills de mandarina. El postre que recomano és un gelat de pastanaga, taronja i mandarina del Rocambolesc".

Jordi Roca va afirmar que estima molt a tots els companys de l'ofici com per escollir tres restaurants en concret com els millors. També ens va dir que és una sort tenir el Fòrum Gastronòmic a Girona, ja que és un lloc on compartir experiències.

Ricard Camarena

Li hem preguntat al xef valencià Ricard Camarena quin podria ser el menú de Nadal d'aquest any i això és el que ens ha explicat: "Penso que qualsevol cosa que estigui a l'abast i que ens vingui de gust cuinar pot estar bé. Jo a casa meva el que faré és una pilota de putxero, que és un "caldo de cocido valencià", una pilota trufada i una pularda al forn. Després treure a taula els típics dolços nadalencs, els pastissets, els moniatos d'aiguardent i un bon torró d'ametlla. Les postres les compraré, perquè a València hi ha rebosteries boníssimes i crec que cadascú ha de fer el que sap fer".

Ricard Camarena, també ens ha dit els seus restaurants preferits. En primer lloc, ha nomenat el seu, el Ricard Camarena Restaurant, en segon lloc, El Celler de Can Roca, per ser el referent en què es miren tots, per la seva qualitat humana i per tot el que han aconseguit i, en tercer lloc, el Semilla de Nova York, per la seva proposta inhibida, però seriosa a la vegada.

El xef també ha opinat sobre el Fòrum Gastronòmic i aquestes han estat les seves paraules: "El Fòrum és un lloc que em causa molt de respecte, perquè han estat els pioners en la realització de comerços gastronòmics arreu del món. A més, jo m'he format aquí, he vingut molt al Fòrum a aprendre, he anat al de Vic, al de Girona i al de La Corunya. Per a mi poder venir aquí i estar a l'auditori és un somni fet realitat".

Silvia Aliu

"Som del Gremi de Carnissers, representem a 300 agremiats, tots carnissers a les comarques gironines, tots artesans. El que hem vingut a fer al Fòrum és provocar-li al cuiner, al carnisser mateix, a l'hoteler i al client final, que s'atreveixi amb la botifarra dolça. La botifarra dolça només es pot trobar a les carnisseries, ja que no està industrialitzada. Per tant, és un producte mereixedor de tenir un estand al Fòrum.

La idea és donar a conèixer la botifarra dolça, però també mostrar que més enllà de la recepta tradicional, que es fa amb una cassola de fang, poma, canyella i una mica de garnatxa, hi ha més possibilitats. Per aquest motiu, els carnissers proposem uns 26 plats, tots amb botifarra dolça: croquetes amb botifarra dolça i poma, coques amb botifarra dolça, cremes de carabassa amb vieires i botifarra dolça, ànec farcit amb botifarra dolça, etc.

El nostre lema és "Atreveix-te amb la botifarra dolça".

Nosaltres, com a Gremi, en l'àmbit de Girona, que és un lloc turístic, fem botifarra dolça cuita que la gent es pot endur i regalar, perquè és un producte típic de la nostra terra.

Destaquem també que, al Barcelona World Race vam donar a tres embarcacions botifarra dolça seca, que van fer servir com una barreta energètica".