Tot a punt perquè aquest dissabte comenci la cinquena edició del Girona a Cappella Festival, que se celebra coincidint amb Temps de Flors. Es tracta de l'únic festival d'aquest gènere que es fa en tot l'estat i que gràcies a la seva consolidació i èxit gaudirà de les formacions internacionals referents de la música sense instruments, com ara els americans Naturally 7, el cor holandès The Junction o els italians Alti & Bassi. També, algunes de les formacions més populars del nostre país com el Quartet Mèlt i Gospel Messengers entre d'altres, actuaran al llarg del festival.

El quintet vocal italià Alti & Bassi serà l'encarregat d'inaugurar el festival. A partir de les 18.00 h al concert instal·lat a la Plaça independència, podreu gaudir d'un dels grups referents al seu país que gràcies al seu nou treball "El vaixell dels somnis" (2015), van aconseguir ser nominats per a dos premis CARA Boston, com a Millor àlbum de Jazz i Millor àlbum de Jazz. L'Acadèmia Music Award també va reconeixer "El vaixell dels somnis" com la millor cançó a cappella.

(concert gratuït)

A les 21.00 h del mateix dissabte, a l'Auditori de Girona, els americans Naturally 7 arriben a la nostra ciutat per fer un concert únic a l'estat espanyol després d'haver passat pels escenaris més coneguts del món. La seva capacitat d'interpretar i reproduïr qualsevol tipus d'instrument deixaran impressionats a tots aquells amants d'aquest gènere.

(Preu: 24€)

Diumenge dia 8 a les 18.00 h a la Plaça Independència, actuarà The Junction, el grup holandès format per cinc vocalistes que alhora que comparteixen passió per les harmonies i els ritmes vius, també es fan seves cançons actuals i alguns clàssics.

Aquest any, han rebut dues nominacions als Contemporary A Cappella Awards gràcies a les cançons pròpies: "Wasbeer" i "Catch My Breath".

(Concert gratuït)

Al darrer cap de setmana del festival, seran els artistes nacionals els qui s'apoderaran dels escenaris. El dissabte dia 14, a partir de les 18.00 h a la Plaça Independència, serà el torn del Quartet Mèlt, els guanyadors de la tercera edició del programa televisiu Oh Happy Day de TV3. El grup aposta per un espectacle que acosti la música de forma didàctica i aconseguir així una complicitat amb l'espectador a través de cançons típiques arrenjades d'una manera diferent de com estem acostumats a sentir-les.

(Concert gratuït)

Enguany, a les 21.00 h del mateix dissabte, al Centre d'Arts Escèniques El Canal, s'ha decidit fer un pas enllà i recrear un musical diferent amb el nom de PLA vs. WELLES sota la direcció de Pere Solés i que comptarà amb la participació de Les Anxovetes, The Hanfris Quartet, Quim Lecina i Jordi Coromina. La història diu que fa 50 anys, l'escriptor Josep Pla i el cineasta Orson Welles van trobar-se a l'Hotel La Gavina de S'Agaró. Ningú sap què va passar, per això, tot el que s'interpretarà és fruit de la ficció i no té altra pretensió que ser un retrat de l'imaginari.

(Preu: 15€)

La cloenda del festival va a càrrec de Gospel Messengers qui amb el seu directe dinàmic i alegre, està convertint el gospel en tot un fenomen de masses arreu del nostre país. La vintena de joves solistes sota la direcció del pianista i compositor Ramon Escalé, van arribar a ser finalistes del programa musical Oh Happy Day l'any 2013. L'actuació serà el diumenge 15 de maig a les 18.00 h a la Plaça Independència.

(Concert Gratuït)