Exigeixen que retirin la petició de presó pels "vaguistes" del 14-N

S'enfronten a 4,5 anys de presó per agredir policies i causar desperfectes

12.05.2016 | 12:58

El Grup Antirepressiu de Girona, l'Espai Antiracista i la CGT de Girona han iniciat una campanya per "exigir" a la Cambra de Comerç de Girona i la Generalitat de Catalunya que retirin l'acusació contra les vuit persones acusades dels disturbis i les agressions a policies durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. Els vuit acusats afronten penes de fins a 4,5 anys de presó per aquests fets. El cas s'havia d'haver jutjat el passat febrer però l'absència d'un testimoni clau va ajornar la vista fins el 27 de juny.

En una roda de premsa organtizada davant la porta d'accés de la Cambra de Comerç, representants de les tres agrupacions que exigeixen la retirada de les acusacions i la "lliure absolució", han defensat que els implicats en els aldarulls objecte de judici estaven exercint el seu dret a vaga i que només pretenien llegir un manifest qüestionant al president de la institució per haver declarat que "els gironins s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys".

El portaveu de Grup Antirepressiu ha denunciat també la manera en com la policia va dur a terme la detenció dels acusats, assegurant que es van produir dies després dels fets amb l'"ús il·legal de fitxers policials de la gent que participa en moviments socials". Ha aprofitat per qüestionar el posicionament de la Generalitat, que també exerceix d'acusació pels aldarulls, però no ho fa "en el cas Treball, en el cas Pujol, el cas Quintana o el cas Benítez".

Per la seva banda, el representant de l'Espai Antiracista considera que els "vaguistes" van exercir el seu dret a protesta com a via d'expressió contra una crisi que és "un mecanisme d'expoli planificat" per aconseguir la "precarització" del treball. En un sentit similar es va pronunciar el portaveu de la CGT per afegir que "els atacs contra el dret de vaga es produeixen avui per la via penal".

Els fets que portaran els vuit acusats davant la justícia van tenir lloc el 14 de novembre de 2012 quan, en una manifestació alternativa, haurien entrat per la força a la Cambra de Comerç i van "envair el vestíbul i agredir els mossos que degudament uniformats els impedien el pas", segons s'exposa en els escrits de qualificació provisional de la Fiscalia, la Cambra de Comerç i la Generaliltat. Els vaguistes s'enfronten a penes d'entre vuit mesos i quatre anys i mig de presó i el pagament de més de 1.200 euros en indemnitzacions per les lesions i els desperfectes causats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema