La Fundació Les Vetes posa en marxa el projecte Viu l'Estiu en Gran

L'activitat compta amb una subvenció del Dipsalut

08.07.2016 | 08:38

La Fundació Les Vetes posarà en marxa el projecte Viu l'Estiu en Gran, a partir de dilluns, i obrirà les portes de l'espai de relació intergeneracional. Una quinzena de nens i nenes, d'edats compreses entre els 2 i els 12 anys, fills dels treballadors de la residència, compartiran espais, activitats i aprenentatges amb les persones grans ingressades a la residència i centre de dia.

Aquesta iniciativa, que ha rebut subvenció per part del DipSalut, com un projecte de promoció de la salut, està inspirada en el Centre d'Aprenentatge Intergeneracional de la residència Providence Mount Saint Vicent de Seattle (Estats Units) i en la guarderia de la residència Joviar de Lleida. L'espai funcionarà cinc dies a la setmana, de 8 a 15h durant els mesos d'estiu i fins que comenci l'escola.

El projecte persegueix diferents objectius mitjançant les relacions intergeneracionals. Per una banda, es vol enfortir la cohesió social i, per l'altra, promoure la capacitació, la prevenció i la promoció de la salut com a mesura per afavorir l'envelliment actiu i saludable. Des de la fundació expliquen que les relacions intergeneracionals ajuden a pal·liar l'aïllament social i la soledat que pateixen algunes persones grans institucionalitzades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema