L'Auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat a Girona acollirà demà la jornada de celebració dels 20 anys de les mesures penals alternatives, organitzada per la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil i els Serveis Territorials de Justícia a Girona, en col·laboració amb Intress.

L'acte serà inaugurat a un quart de deu per la directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Pilar Heras, i la clausurarà a les dues del migida el director dels Serveis Territorials de Justícia, Jordi Martinoy.

Es tracta d'una jornada durant la qual diferents experts en l'àmbit judicial i social oferiran dades de com ha evolucionat l'aplicació de les mesures penals alternatives i analitzaran l'experiència d'aquests 20 anys d'existència.

Aquestes eines han permès que moltes persones hagin pogut complir la seva condemna penal fent treballs per la Comunitat, tractant-se la seva malaltia o addicció o fent un programa formatiu.

El Departament de Justícia va apostar fa 20 anys per aquest model d'intervenció basat en el control, en el suport socioeducatiu, en la participació comunitària i en professionals especialitzats.

Des del mes de maig del 1996 aquesta aposta ha anat arrelant a més de 1.600 institucions públiques i entitats sense ànim de lucre que hi donen suport i ofereixen places per fer la condemna a tot Catalunya.

La jornada de Girona va dirigida a operadors judicials, administratius i comunitaris de l'àmbit de l'execució penal; a representants de les institucions i entitats col·laboradores; a professionals de l'àmbit de l'execució penal; i a persones que han col·laborat en l'execució de les mesures penals alternatives.