El doctor Jordi Sitjà inaugurarà el I Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat que se celebra a Girona l'11 i el 12 de març. Llicenciat en medicina de l’educació física i l’esport per la Universitat de Barcelona, Sitjà és metge a Santa Coloma de Farners i responsable, des de 1993, del Centre de Medicina de l’Esport a Girona, el qual pertany al Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. L’encarregat d’encetar el congrés va ser metge del Girona Futbol Club durant 8 temporades (fins el 2006) i cap de serveis mèdics del Club de Bàsquet Akasvayu Girona de la lliga ACB de bàsquet les temporades 2006-2007 i 2007-2008.

El doctor Sitjà obrirà, el dissabte 11 de març a l’Hotel Ultònia de Girona, un cap de setmana de marxa nòrdica que inclourà diverses conferències de personalitats rellevants a nivell català, espanyol i internacional, d’entre les que destaca la del finlandès Marko Kantaneva, fundador del concepte de marxa nòrdica (nòrdic walking, en anglès, o sauvakävely, en finlandès) el 1997.

El congrés, amb el que col·labora el Col·legi de Metges, també oferirà tallers pràctics sobre la marxa nòrdica el dissabte a la tarda i una caminada solidària, el diumenge 12 de març, en benefici de la Fundació Oncolliga de Girona que inclourà tres recorreguts: de 6, 10 o 14 quilòmetres.

20 anys de la marxa nòrdica

El primer Congrés de Marxa Nòrdica de l’Estat, impulsat per l’associació esportiva Nòrdic Walking Girona, dirigida per Cristina Borràs; se celebra amb motiu del 20è aniversari de la marxa nòrdica, una disciplina esportiva que es va establir com a tal el 1997. Segons Nòrdic Walking Girona, l’any 1996 es van realitzar els primer estudis sobre marxa nòrdica i l’any 1997 el que fins aleshores era només un mètode d’entrenament pels esquiadors de fons, va passar a ser una activitat amb nom propi. L’objectiu del congrés és consolidar el nordic walking com una pràctica esportiva saludable al territori a partir de donar a conèixer els beneficis que té per la salut i per a totes les edats.

Les inscripcions al congrés, que està obert a tots els públics, es poden fer a www.oncolligagirona.cat fins demà. Totes les activitats tenen places limitades i s’atorgaran per odre d’inscripció. El preu de les inscripcions oscil·len entre els 45 i els 100 euros a banda de la marxa nòrdica solidària que té un preu de 10 euros. Nòrdic Walking Girona informa que les ponències del congrés seran en anglès, català o castellà, en funció del conferenciant i assegura que hi haurà un servei de traducció per les activitats que es desenvolupin en anglès.