Part de l'oposició veu afany recaptatori en el preu de la zona blava i verda de Salt

Les noves tarifes del govern d'ERC i CUP s'aproven amb l'aval del PSC i l'abstenció de Cs i Canviem

30.05.2017 | 13:47
Les tarifes dels aparcaments de pagament a Salt canviaran.

El ple municipal de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir al vespre les noves tarifes i horaris de les zones blaves i les futures zones verdes d'aparcament al terme municipal. El debat va permetre copsar les acusacions de part de l'oposició que va retreure a l'equip de govern (ERC i CUP-IPS) l'afany recaptatori de la mesura, i la inconcreció ja que no disposen dels plànols de com s'implantarà exactament aquesta qüestió. També es va acusar el govern local de no tenir els estudis i informes necessaris que certifiquin la necessitat o oportunitat de la mesura. La proposta municipal va tenir el vot afirmatiu dels tres regidors del PSC, mentre que Ciutadans i Canviem Salt es van abstenir. Els tres regidors de CiU, els tres no adscrits del PDeCat i els dos de PxC van votar-hi en contra.

«Falten ingressos»

Josep Valentí, en nom dels regidors no adscrits, i Jaume Torramadé, en nom del grup de CiU, van coincidir en diversos punts. Consideren que es tracta d'una actuació amb afany recaptatori per recaptar els 1,2 milions d'euros que als pressupostos manquen a l'apartat d'ingressos. També van reclamar estudis que justifiquen tota l'operació. Torramadé va especificar que volia que es demostri que allà on es vol implementar la zona verda es farà «per protegir» els veïns perquè s'ha constatat que solen aparcar-hi vehicles de gent de fora del barri.

Sergi Fabri (PxC) va concretar que el seu vot es devia al fet que l'equip de govern no els ha aclarit per què en uns lloc es posen zones verdes i blaves i en altres no.

Wilder Palacio (Canviem) va exposar que són partidaris de la rotació de vehicles però no de pagament. Atilano González (Ciutadans) va coincidir amb l'argument de PxC i, a més, va reclamar estudis que justifiquin aquesta operació.

Pel que fa a l'equip de govern, Toni Vidal (ERC) va assegurar que no hi ha afany recaptatori. I va emplaçar l'oposició crítica a comparar les tarifes, per exemple, amb Girona. A més, va deixar clar que hi ha estudis previs que justifiquen les tarifes i va recordar que als grups polítics i a les associacions de veïns se'ls ha mostrat propostes de les noves zones de pagament.

La nova tarifa

Un cop s'aprovin definitivament les noves tarifes, la zona blava s'encarirà vint cèntims –passarà de 0,60 a 0,80 euros cada 60 minuts-. Més concretament, costarà 0,20 cèntims fins a 20 minuts, i llavors, 0,015 cèntims per minut fins arribar a les dues hores. Això fa que el cost per hora sigui de 0,80 cèntims, vint més del que es paga actualment.

Pel que fa a la zona verda, que estarà destinada a veïns, l'abonament anual serà de 20 euros per als veïns residents a la zona. El trimestral consistirà en deu euros i el mensual serà de cinc. Si no es disposa d'abonament, els residents hauran de pagar 25 cèntims al dia per poder estacionar en aquests espais reservats.

Les persones empadronades a Salt però que no visquin a la zona de l'àrea verda, el preu serà el mateix que a la zona blava: 0,20 euros fins a vint minuts i 0,015 des de vint minuts fins a dues hores. Finalment, per als que no resideixin al municipi, el preu serà de 0,02 cèntims per a un màxim de vint minuts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Enllaços recomanats: Premis cinema