La petició de l'ajuntament de Salt perquè Ensenyament instal·li aire condicionat als barracons escolars del municipi ha provocat una allau de comentaris a les xarxes socials, on pares i mares d'alumnes es queixen que la majoria d'escoles que usen moduls prefabricats no estan preparades per afrontar una onada de calor com l'actual.

«La meva filla va a l'escola Les Arrels, que són els barracons que hi han just al costat de l'hospital Sta. Caterina. Les condicions en les que estan els nens, són insoportables. De debó que no es pot estar dins els barracons perquè es sobreescalfen i és angoixant estar a una aula on hi han 25 criatures i una mestra, amb temperatures de més de 40°», lamenta una mare en un comentari publicat al grup de Facebook 'No ets de Girona si no....' on s'havia compartit la notícia d'aquest diari recollint la petició del consistori saltenc.

La mateixa mare afegeix que els nens i nenes «tampoc poden sortir al pati quan s' acosta el migdia, perquè gairebé no hi han ombres. Així que, cada dia, quan porto a la meva filla a l' escola, només puc resar perquè ni ella ni els seus companys agafin una insolació o els doni una lipotímia».

A partir d'aquest primer comentari, moltes altres persones comentaven que la situció no era exclusiva de Salt: «El meu fill es troba a la mateixa situació als barracons de l'Institut de Vilablareix. Fa pocs díes em comentava que la calor era tan asfixiant que va demanar a la professora obrir una porta, una finestra..sortir, perque s'estava marejant, i no el va deixar».

«És intolerable, com pretenen que els alumnes puguin concentrar-se? I això no passa nomes als barracons, a l'institut d'Anglès estan igual. I pobres d'ells que vulguin sortir de classe o fer alguna cosa per refrescar-se», comentava un altre usuari al mateix grup.

«A totes les escoles estem igual. Avui a la meva, 36 graus a infantil. Anavem ruixant els nens amb esprais, i això que és un edifici relativament nou. A barracons ha de ser horrible!», afegia un altre usuari de Facebook.