L'Ajuntament de Salt va fer retirar aquest dilluns una noguera del Parc Monar situada a la cantonada dels carrers Fidel Aguilar i del Rec. L'acció de la brigada de jardineria municipal va anar precedida d'una reunió amb veïns del Barri Vell per informar-los de la decisió, presa a causa de l'estat de salut de l'arbre, que podia arribar a suposar un perill pels vianants.

A resultes de la caiguda d'una branca al mes d'agost, els tècnics municipals van estudiar a fons l'estat de l'arbre i van concloure que era millor tallar-lo. L'arbre era una noguera comuna, Junglans regia, d'uns 11 metres d'alçada i de 207 centímetres de diàmetre a la seva base, amb un tronc fillol de 80 cm de diàmetre.

L'estudi va evidenciar que tot i que el troc fillol tenia encara una capçada en vigor la resta de l'arbre es veia sec i en mal estat per l'època de l'any. A la part baixa del tronc es van apreciar diverses ferides amb arrencada d'escorça i fusta, cavitats internes amb podridura i presencia de fongs i insectes xilòfags.

Les ferides de l'arbre segurament es van produir l'estiu del 2007, quan es van fer obres per condicionar l'aparcament del Parc Monar i durant els anys s'han infectat dels fongs de podridura de la fusta, que han assecat l'arbre i l'han debilitat.

Els tècnics van considerar que l'arbre no tenia cap viabilitat i que moriria en poc temps, també van informar que tenia un risc de trencament de branques important i que per la seva situació podia suposar un risc pels ciutadans.

En una reunió celebrada divendres passat els tècnics municipals van informar a representats de l'associació de veïns del Barri Vell de la situació de la noguera, de que el seu estat no tenia solució i de la decisió de tallar-la per evitar riscos als veïns.