Set receptes de "cuina catalana" proposades per IA... i no fan mala pinta
Espàrrecs, tomàquets, calamars, albergínies o meló són alguns dels productes de temporada que recomana ChatGPT
Bruna Segura
La intel·ligència artificial ha arribat per cuidar-se... i se'ns ha colat fis la cuina. Aquí tens set receptes innovadores de cuina catalana per al mes de juny, aprofitant els productes de temporada que ens ha donat com a resposta ChatGPT:
- Amanida d'espàrrecs i maduixes: Combina espàrrecs frescos i maduixes a rodanxes fines. Afegeix fulles de ruca, formatge de cabra esmicolat i nous picades. Amaniu-ho amb una vinagreta d'oli d'oliva, vinagre balsàmic i mel.
- Coca de recapte amb albergínies i ceba: La coca de recapte és una mena de pizza catalana. Per a aquesta versió, cobreix la massa amb albergínies rostides en rodanxes fines, ceba caramel·litzada i anxoves. Enforna fins que la massa estigui cruixent i daurada.
- Calamars farcits de gambes i sobrassada: Omple els calamars nets amb una barreja de gambes picades, sobrassada, pa ratllat, all i julivert. Rosti'ls al forn o cuina'ls a la graella fins que estiguin tendres i daurats.
- Crema freda de meló i menta: Tritura meló madur amb fulles de menta fresca, iogurt grec, suc de llimona i un toc de mel. Serveix fred a bols individuals i decora amb fulles de menta addicionals.
- Fideuà de marisc i verdures: En lloc d'utilitzar fideus, substitueix la base de la fideuà per fideus de carbassó. Sofregeix mariscs variats, com gambes, musclos i calamars, juntament amb verdures com pebrots i tomàquets. Cuina tot junt amb brou de peix i espècies fins que els sabors es barregin.
- Llom de porc amb salsa de prunes i romaní: Marina un llom de porc en una barreja d'oli d'oliva, romaní fresc, all, sal i pebre. Rostiu-lo al forn fins que estigui daurat i tendre. Prepara una salsa de prunes saltant prunes madures en una paella amb una mica de sucre i romaní. Serveix el llom de porc a rodanxes amb la salsa per sobre.
- Sopa freda de tomàquet i alfàbrega: Tritura tomàquets madurs amb all, fulles d'alfàbrega, pa del dia anterior, oli d'oliva, vinagre de vi negre i sal. Deixa refredar a la nevera durant unes hores perquè els sabors es barregin. Serveix fred i decora amb fulles d'alfàbrega fresca.
Aquestes receptes ofereixen una combinació de sabors tradicionals catalans amb tocs innovadors, i us permetran gaudir dels deliciosos productes de temporada al juny. Bon profit!
- Aquest és el sou i la pensió que cobrarà Pere Aragonès com expresident de la Generalitat de Catalunya
- Així és l'hotel que Rafa Nadal obrirà a Tossa de Mar
- Última hora sobre l'estat de salut d'Àngel Llàcer: "sotmès a diverses intervencions
- S'ha de criticar Temps de Flors
- El futur pastisser del Vivales
- Mor ofegat un jove de 23 anys mentre col·locava boies en una platja de Begur
- Una rua i concerts a la Copa per celebrar l’èxit del Girona
- El City es desprendrà del 17% de les accions del Girona
El destí de l´Elx CF˸ no saber rendir-se
Contingut patrocinat