Mor ofegat un jove de 23 anys mentre col·locava boies en una platja de Begur

El seu company, que l'esperava en una embarcació, s'ha adonat que estava passant alguna cosa perquè no pujava a la superfície

La platja de Sa Riera de Begur, en una imatge d'arxiu.

La platja de Sa Riera de Begur, en una imatge d'arxiu. / Redacció

EFE

EFE

Un jove de 23 anys i veí de Begur ha mort aquesta tarda ofegat en un accident laboral mentre col·locava una de les boies d'amarratge de vaixells a la platja de Sa Riera.

Els fets han passat cap a les 18.00 hores a la platja de Sa Riera de Begur, a uns dos quilòmetres del casc urbà, quan un dels dos joves que treballaven per al Club Nàutic de Sa Riera instal·lant el camp de boies per a la temporada d'estiu no ha pujat a la superfície.

El seu company, que l'esperava en l'embarcació, s'ha adonat que estava passant alguna cosa perquè no pujava i ha demanat ajuda a diverses persones que eren en una altra embarcació a la zona.

Entre tots han pogut entrar a l'aigua i treure el jove, que havia quedat atrapat a la mateixa corda que subjecta la boia a 1,5 metres de profunditat.

Han portat el cos fins a la platja i agents de la Policia Local li han fet les maniobres de reanimació cardiopulmonar mentre arribaven els sanitaris el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que també han intentat salvar-li la vida sense èxit.

El cos de la víctima, Marc O. C., serà traslladat a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona on els forenses li faran l'autòpsia les pròximes hores.

La Policia Local ha activat el servei de psicològic per atendre els familiars i coneguts de la víctima.

El company del jove mort ha hagut de ser traslladat en ambulància a l'Hospital de Palamós amb un atac d'ansietat.

S'ha fet càrrec del cas la unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona, i l'instrueix el Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la Bisbal d'Empordà.