M'expliquen que en la TV japonesa s'emet un concurs que consisteix a escollir la persona més normal d'entre totes les que es presenten. Per seleccionar els concursants van posar en la premsa anuncis en els quals es deia: "Es busca gent normal". Es pot suposar que van respondre en massa, per la qual cosa les instal·lacions on es va portar a terme la selecció s'omplirien fins a la bandera. Si el programa s'hagués realitzat a Espanya, s'hauria presentat Mariano Rajoy, que es passa la vida presumint de normal i de tenir sentit comú. També s'hi haurien deixat caure Aznar i Fraga Iribarne i Federico Trillo i Vicente Martínez Pujalte. És a dir, que les oficines de la productora semblarien un circ. Mil persones normals juntes formen una espècie de museu dels horrors, ja que al costat dels esmentats caldria afegir Rouco Varela i l'arquebisbe de Toledo, que crec que es diu Cañizares. Això per no esmentar els violadors i assassins en sèrie dels qui els seus veïns, en descobrir-se el pastís, afirmen que eren persones molt normals.

La idea dels japonesos és diabòlica. Si haguessin buscat persones rares, el programa hauria mancat d'interès, ja que la raresa que abunda és la convencional, la coneguda, la tòpica. Gran Hermano i companyia han espremut fins als excrements aquesta zona de la realitat, que està seca. Si el que vols és trobar frikis, has de pescar-los amb l'ham de la normalitat. Els individus que es consideren normals tenen, sense excepció, una tara capaç de fer pujar les audiències més reticents. Gil y Gil era normal, per això el votava la gent normal. Era un home de poble, un tipus senzill i bla, bla, bla. Es va envoltar de persones normals i va deixar l'Ajuntament de Marbella de potes enlaire. Encara no s'han recuperat de la normalitat. Ara intenten ser una mica estranys, a veure si tiren endavant.

Per a normal normal, Luis Roldán. L'altre dia li van fer una entrevista i va estar dues hores dient coses normals. Els japonesos tenen un olfacte increïble per als programes escombraries. Em pregunto qui guanyarà el concurs de gent normal, però segur que el triomfador fa por. Aquí l'hauria guanyat Ana Botella.