al número de la revista que Ryanair ofereix aquests dies als passatgers hi hem trobat alguns anuncis molt curiosos, que resumim. Diuen:

- "Per a la seva pròxima escapadaÉ Vallter, al Pla de Morens, a Setcases-Girona. (Però no esmenten que es troba als Pirineus ). Ofereixen un 10% de descompte als passatgers amb destinació Girona". "Hotel La Coma - Setcases, oferim el 20% de descompte als passatgers de Ryanair. Oferta vàlida fins el mes de setembre".

- La publicitat d'uns serveis professionals d'odontologia establerts a la ciutat de Girona i a Barcelona. "Per què no estalvia diners i llueix un somriure més atractiu? Per què no ho aprofita per visitar Girona i Barcelona? Vols directes des de Londres, a un preu molt assequible."

- "Per a vostè, la nostra millor catifa vermella". Així és com comença l'anunci d'uns apartaments moblats ubicats en una zona on hi havia hagut una important fàbrica de productes químics a la ciutat de Girona, "on s'hi trobarà com a casa, perquè hi podrà gaudir d'un ambient íntim i relaxat".

- "Vacances inoblidables a la Costa Brava. Lloguer de "bungalous", apartaments, autocaravanes, xalets i habitacions. Condicions especials als passatgers de Ryanair". Tot es pot reservar per Internet al Campingsolmar.

Cada un d'aquests quatre anuncis ocupa un quart de pàgina, i enlloc més parla de Girona. En canvi, a la mateixa publicació, hi ha un interessant reportartge sobre l'illa d'Eivissa, promocionant la seva moda femenina i els llocs d'interès turístic. En total més de vuit pàgines. A més de la portada.

Un altre anunci que sorprèn és el d'una pàgina entera, a color, amb algunes fotografies de monuments d'Itàlia i França, que comença destacant: "Passport, money, condomsÉ". A continuació explica amb tot detall els deu motius principals per què aconsellen que tothom en compri abans d'emprendre el viatge de vacances i els posi dintre la maleta. Acaba amb la recomanació d'una marca coneguda, que no esmentarem per no fer-ne publicictat.

Tots aquests anuncis ens semblen curiosos per motius molt diversos, que no comentarem perquè els qui n'ordenen la publicació deuen considerar que de la seva despesa en treuran més rendiment tal com els han publicat. Però si agafem l'últim, que considerem el més original, estem convençuts que a la llista de coses que ningú pot oblidar caldria afegir-s'hi el bitllet d'avió i l'adreça electrònica confirmant la reserva del vol, perquè és necessari presentar-los en arribar al taulell de facturació; sinó, el turista pot perdre "el bou i les esquelles". Bon vol i bones vacances.