els farmacèutics es beneficien en la crisi del major consum d'antidepressius, va declarar aquest estiu Alfonso Domínguez Gil Hurlé, catedràtic de Farmàcia. Quan arribi la recuperació econòmica podran queixar-se de la caiguda de la venda dels antidepressius posant com a cota les facturacions de 2008-2009

Amb el pla d'ajudes s'ha aconseguit la primera xifra positiva en 16 mesos al mercat de l'automòbil però les vendes vénen a ser com les de fa més de 10 anys, cosa que contradiu el creixement continu, fe sobre la qual es planifiquen els objec?tius, treballen els comercials i es contracta o acomiada els "curreles". El 2008 les vendes de cotxes van caure un 40% respecte el 2007. El rècord històric és de 2005 encara que de 2004 a 2007 gairebé parlem d'1.600.000 matriculacions anuals.

Ara que estem batent rècords d'atur (el ministre de Treball, Celestino Corbacho, confia que Espanya no arribi als cinc milions d'aturats) i que la desocupació castiga els treballadors menys qualificats, surt el rècord de mileuristes: el 63% de la població.

Podria ser una bona notícia. La paraula "mileurista" la va inventar una publicitària treintañera per referir-se als professionals que, com ella, amb títol superior i màster, vivien en grans ciutats com Madrid i Barcelona cobrant mil euros. Fora de les grans ciutats i per sota d'aquesta formació molta gent cobra menys.

Però sabem el que costa la vida (la casa, en compra hipotecària o de lloguer, el cotxe, la cistella, etcètera) i entenem què significa "mileurista". No quadra que l'empresariat espanyol digui que el treballador surt car. Tot falla si no val la pena ser ocupador i no valdria la pena ser treballador si no és perquè alimentar-se i vestir-se, en nivells baixos, no hi ha "Bigotes" que els regali.