Tothom sap que en els negocis sempre es passen uns anys de vaques grasses que solen alternar-se amb alguns de vaques magres. Ara vénen temps dolents pel turisme i especialment cara al ja pròxim estiu, perquè els problemes que un núvol de cendra volcànica ocasiona al transport aeri ho han trastornat tot i no serà pas fàcil solucionar-ho. Serà més difícil del que tothom s'imaginava perquè també sembla que ens han portat força contents i molt enganyats amb la situació econòmica del país. Per aquests motius no serà pas només el sector turístic el que en patirà les conseqüències, i consti que no som pessimistes però sí realistes.

A causa del mal temps, la temporada baixa ja està sent només regular o fluixa, i ara no millorarà gaire encara que l'astre sol brilli cada dia des de sol ixent fins al vespre i la temperatura arribi als seus valors normals, que tots sabem que fins ara no ho han pas sigut. Encara que millori el temps i faci més calor, la gent no tindrà pas més diners i no s'animarà pas a viatjar ni anirà alegrement de vacances perquè tot i que les atractives ofertes, per exemple de creuers, emplenen moltes pàgines de qualsevol diari, els futurs viatgers difícilment es decidiran a fer les reserves fins que els potencials creuristes no vegin clar que tenen diners suficiens per atendre els seus compromisos i que, a més a més, en tenen prou per anar-se'n de vacances.

De moment serà una bona garrotada per a les companyies aèries, que veuran com aquells passatgers que anaven a passar uns dies en alguna ciutat europea, també decidiran no volar a Itàlia per menjar una piza autèntica, mentre no sàpiguen la data segura de sortida i d'arribada. El mateix passarà als que la feina els obliga a assistir a una reunió de negocis o un congrés important, són persones molt ocupades que tenen el temps limitat al màxim i no voldran exposar-se que l'estada lluny de la seva empresa els duri el doble del previst.

Caldrà augmentar les atencions personals als turistes i visitants que vinguin de la resta de Catalunya o bé d'altres comunitats autònomes i de l'altra banda del Pirineu, perquè tots podran traslladar-se aquí en el seu propi vehicle o en autocars. S'haurà d'aprofitar que no hi haurà gaires aglomeracions per extremar la simpatia envers la clientela, dispensar-los totes les atencions possibles als serveis turístics en general, a l'hostaleria, al sector comercial, etc. S'haurà de procurar que se'n tornin a les seves llars més satisfets del que s'imaginaven i amb moltes ganes de tornar aviat a les comarques gironines. Serà la millor promoció feta amb molts anys.