Benaurats els pobres d'esperit, perquè ells obtindran els càrrecs públics. Rics i pobres de solemnitat, si ho són d'esperit, tenen el camí obert per accedir a una poltrona.

Benaurats els mansois, perquè en ells confiaran els capitostos dels partits polítics per incloure'ls en les llistes electorals. Els qui s'inclinin davant dels dirigents heretaran la terra, és a dir, les prebendes i oripells de l'escó de regidor o diputat.

Benaurats els polítics ploramiques, perquè els donaran de mamar. Aconseguiran estar entre els escollits, si fan mèrits i somiquen tot esperant la benevolència dels qui confeccionen les llistes d'elegibles. La condició necessària i suficient és saber encolomar el discurs del bon samarità i defensor dels interessos de la gent.

Benaurats els qui tenen fam i set de justícia perquè si volen triomfar se'n quedaran amb les ganes. El seu destí, una vegada elegits, és allunyar-se del ciutadà i asseure's a la torre d'ivori per oblidar els votants i pensar a obeir el partit.

Benaurats els misericordiosos, sempre que renunciïn a ser-ho quan assoleixin l'acta de diputat o regidor. Les bones obres, personals i espirituals, seran substituïdes per la política de subvencions a entitats i associacions que van tirant de la rifeta. Alhora, es projectarà la pietat i la compassió en encàrrecs d'informes a amics i coneguts sobre el vol de les cigonyes o l'impacte de la boira en la producció de llet de vacaÉ

Benaurats els nets de cor perquè es podran envilir a gust. Hauran d'abandonar els nobles sentiments i les bones intencions per abraçar la hipocresia i dedicar-se a la farisaica tasca de proclamar l'amor al proïsme alhora que es procura per la butxaca pròpia.

Benaurats els qui són homes de pau perquè ells seran cridats a la pantomima de la baralla sorda, aspra i sense concessions. Una contínua brega entre partits que es tiren els plats pel cap, ignorant els encerts i magnificant els errors.

Benaurats els polítics perseguits per causa de la justícia perquè difícilment aniran a la presó. Quants casos de corrupció i corrupteles queden sense càstig perquè tots, siguin d'un o altre color, tenen quelcom a amagar!

Ara, quan es prepara la cursa electoral per a les eleccions autonòmiques, aquestes vuit benaurances són el moll de l'os de la confecció de les llistes i qui es mou no surt a la foto.

Per tant, cadascun dels candidats hauria de reflexionar si val la pena seguir, com un xai, els dictats del partit o ser fidel al mandat del votant que exigeix honradesa, honestedat i treball.