Senyors Bush, Blair i Ansar, Societat Moralment Limitada. Benvolguts senyors, l'actualitat i els darrers esdeveniments al nord d'Àfrica demostren que la democràcia no es pot imposar bombardejant poblacions civils indefenses amb l'excusa que el dictador que les governa (primer amic de vostès i després caigut en desgràcia) disposa d'armes de destrucció massiva fictícies. S'adonen que els tirans no es fan caure des de fora, sinó des de dins? Ho veuen ara, com es fan les coses? Són els pobles els qui han de jubilar els seus dictadors i no pas vostès, amb la força de la seva tecnologia militar, envaint il·legalment un país sense el vistiplau de Nacions Unides.

Sortosament, i em refereixo a la humanitat i als seus drets, aquests darrers esdeveniments han succeït i encara passen quan vostès ja fa temps que han deixat d'empudegar els governs dels seus països amb la seva trista mediocritat i desmesurada cobdícia. De fet, però, vostès només eren titelles dels enormes lobbys dels fabricants d'armament i de les companyies petroleres. I a fe que ha costat Déu i ajut que els seus compatriotes amb dret a vot s'adonessin que tenien el cul llogat i la jubilació coberta amb xifres milionàries. Ha costat i molt, però gràcies a Déu ja no poden fer més mal (deixant de banda el que van fer, que va ser considerable). Per cert, poden dormir sense pastilles quan s'alliten i apaguen el llum? No els ve a la memòria aquella fotografia d'un nen iraquià amb els braços i les cames amputades, víctima d'un dels seus bombardejos?

És evident que el que ha passat a Tunísia, a Egipte i el que succeeix a Líbia i en d'altres països àrabs és una sort que s'esdevingui ara, l'any 2011, i no pas abans, quan vostès governaven per als lobbys que els tenien en nòmina. I dic que és una sort perquè què haurien fet en situacions de revoltes populars com les actuals? Però, abans d'imaginar-nos la resposta, caldria consultar quin són els principals països productors de petroli i de gas. Vejam: el primer és Rússia, amb 10,45 milions de barrils diaris. Però, és clar, aquests ara són amics seus (malgrat que Putin i el seu home de palla són uns dictadors) i per tant no compten. Per tant, seguim amb la llista i en segona posició hi trobem Aràbia Saudita; però aquests son tan amics seus com els russos. A veure qui ve ara... Caram, els Estats Units! Cap problema. I el quart país productor és la Xina, una altra dictadura, però ara també amiga. I en cinquena posició... L'Iran, amb 3,70 milions de barrils diaris! I aquests sí que són enemics seus! Ja tenim un país candidat. Però cal anar fins a la setzena posició per trobar-hi Líbia i els seus 1,55 milions de barrils diaris, que no estan gens malament.

Per tant, i responent la pregunta formulada en el paràgraf anterior, què hauria fet Bush, Blair i Ansar, SML, en una situació de revoltes en tants països àrabs. La resposta és evident: O sigui, en el cas de Tunísia, no res, perquè aquell país no forma part de la llista de productors de petroli. Ara bé, el cas d'Egipte és diferent perquè a part de les piràmides també produeixen petroli, uns 0,74 milions de barrils diaris. D'acord, és poc comparat amb Rússia, però prou llaminer. O sigui, que en el cas d'Egipte vostès potser haurien envaït la terra dels faraons (pel bé del país, evidentment) i de passada s'haurien quedat amb el petroli.

Ara bé, quan els seus tancs tot just sortirien de les platges egípcies (recent desembarcats), la revolta popular ja esclataria al país del costat, a Líbia. I compte, perquè la seva producció és de 1,55 milions de barrils diaris! Ei, soldats, retirada! Tornem als vaixells, perquè ens comuniquen que hem de desembarcar a Líbia! Tot el material bèl·lic altra vegada carregat, un curt viatge fins a la costa del país veí, i tornar a desembarcar davant les càmeres de la CNN (Talleu! És bona!). Ara bé, quan tota la maquinaria de guerra ja és a les platges de Líbia (no pot ser!), esclata la revolta popular a Algèria (1,25 milions de barrils diaris!), i els militars ianquis, britànics i espanyols reben l'ordre de tornar a embarcar per desembarcar més tard una mica més cap a l'oest, a Algèria. I, entretant, entre desembarcament i embarcament, s'ha sabut que també han esclatat revoltes populars al Iemen (0,26 milions de barrils diaris!). On diantre és, el Iemen?, pregunta un marine nord-americà. Tranquil, noi, és a l'Índic, li respon un oficial que va estudiar a Harvard.

Ja em perdonaran el teatret, presumptament còmic, que els acabo de descriure, però és que vostès tres, quan governaven, eren molt perillosos, sobretot per a poblacions civils indefenses. Per tant, m'hauran de permetre aquesta llicència. Ara bé, el teatret està inspirat en una trista realitat: Iraq. Si van ser capaços de fer-ho una vegada, per què no en quatre ocasions més, a Líbia, Algèria, Egipte i el Iemen? Sortosament, però, ara vostès ja estan jubilats i el món en general (i els països àrabs en particular) respiren més tranquils. Tanmateix, si per casualitat es van quedar com a record amb un míssil intel·ligent, un d'aquells que podien fer entrar per una finestra, ara tindrien l'oportunitat de fer un favor al poble de Líbia. Cordialment...